Forum

mail isimleri g...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

mail isimleri görünmüyor

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
350 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

merhabalar...


windows 2003 server ve üzerinde exchange kurulu.Active Directry den kullanıcı ekliyorum kullanıcı sales grubunda ancak sales1 sales2 vs seklinde açmıyorda sales4djc@firma .com şeklinde acıyor neden sırayı takip etmiyor 1 2 3 4 5 seklinde bir ayarı varmıdır. ben mail adresine sales diyorum


 


diğer sorum ise active directry actım kullanıyı ferhat adında mail adreside [email protected] seklinde ancak bir bilgisayarda bakıyorum outlooktan ferhat adındaki isim oraya gelmemiş oluyor ama [email protected] seklinde adrese mail attıgımda geliyor exchange falan restart ettim ama yeni eklediğim pc kullanıcılarının adresleri gelmedi..


 


yardımınızı bekliyorum

 
Gönderildi : 19/05/2010 15:09

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba, birini soruyu tam anlayamadım. Kullanıcının sales grubuna üye olması ile kullanıcının kendi mail adresi arasında bir ilişki var mı ki? sales1, sales2 kısmı da havada bende, kusura bakmayın. İkini soru için; sorunlu bilgisayarda Global Adress list' i download edip Outlook' u yeniden başlatıp tekrar bakabilirsiniz.

 
Gönderildi : 19/05/2010 16:14

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

hocam 1 soru şöyle


ac.sales adında grup var. ben bir user actıgımda mail adresi bölümüne sadece sales yazıyorum ac directry de bana sales1 mail adresini tahsis ediyor.


ardından yeni gelen arkadaşlar olursa sales 2 3 seklinde devam ediyordu 9 kadar geldi ancak bir kişi daha başladı işe açtım aa bi baktım sales10hydr seklinde yani abuk sabuk bir adres actı..


sasırdım

 
Gönderildi : 19/05/2010 16:43

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


Sales grubu açtığınız için smtp'si [email protected] şeklinde oluşur.Dolayısıyla siz tekrar sales userı açarsanız aynı smtp olmayacağından smtp'si [email protected] olacaktır. Userı isim olarak açınız ya da EMC userın properties kısmından smtp adresini değiştirin, mesela ismini verin ya da farklı birşey size kalmış.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 21/05/2010 03:07

Paylaş: