Forum

Exchange'de Kayıtlı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange'de Kayıtlı Olmayan Kullanıcılara Gelen Mailler

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,054 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Şirketimizin Exchange sunucusunun Intelligent Message Filter arşiv klasörüne günde 5000'e yakın mail düşmekte ve bu maillerin çok büyük çoğunluğu kayıtlı olmayan veya silinmiş kullanıcılara gönderilmiş spam mailler. (örn: [email protected] ki böyle bir kullanıcı mevcut değil veya [email protected] bu kullanıcı eskiden varmış ama işten ayrıldığı için hesabı silinmiş)

Hem bu maillerin işlenmesi ve saklanması sırasında sunucu kaynakları gereksiz yere kullanılıyor (log lar şişiyor, ayrıca sürekli bu arşiv klasörünün boşaltılması gerekiyor ki o da ayrı bir işgücü ve zaman kaybı) hem de artık bulunmayan kullanıcılara gönderilen gerek mail grupları mailleri gerekse iş mailleri sanki o kullanıcı hala aktifmiş gibi sunucuda işleniyor ve göndericiye o mailin ulaştığı bilgisi veriliyor ve insanlar cevap bekliyorlar.

Şimdiye kadar bu sorunu işten ayrılan kullanıcıların mail adreslerini ilgili kişilere ekleyerek çözüyordum ama artık iş çığrından çıkmak üzere. Çünkü bu şekilde 3 yönlendirme yapılmış bir kullanıcı spam filter e takılmayan bir spam maili mail kutusunda 4 adet olarak görüyor (her biri farklı adrese gönderilmiş).

Ben bu mailler geldiğinde kabul edilmemesini; bu şekilde örneğin eski bir kullanıcı ile iletişime geçmek isteyen bir firmaya hata mesajı geri döndürülerek bu adresin artık geçerli olmadığının bildirilmesini istiyorum. Hotmail de var olmayan bir kullanıcıya mail attığınızda size böyle bir adresin olmadığına dair hata geri dönüyor.

Bu maillerin sunucuda işlenmeden geri döndürülmesini sağlamak için ne yapmak gerekir?

 
Gönderildi : 04/02/2010 19:43

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32994
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

öncelikle aramıza hoş geldiniz. forumda soru sormadan önce arama yapmanızı öneririm ki bu konu pek çok kez konuşuldu

öncelikle bu işin çözümü iyi bir spam programı , yani spam çözümünüz yok ise zaten bunlardan kurtulmanız pek mümkün değil ki aslında standart olarak kullandığınız exchange server üzerinde bile pek çok spam çözümü mevcut

ilk olarak önerimiz alıcı filtresinde ad de olmayan kullanıcılara mail gönderilmesini engelleyebilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 05/02/2010 00:19

Paylaş: