Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Spam

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
316 Görüntüleme
(@MehmetAnil)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaslar merhaba,

 

Mevcut 2003 exchangede hem firewalldan hemde 3.party bir yazlımından spam korumam olmasına ragmen sürekli blackliste giriyorum.Mecburen pop3 kullanmak zorundayım, içerdeki userlerde trojan gibi seylerden  supheleniyorum ama kendi içimde spam nasıl ve nerden yayılıyor  bulabilir miyim, exchange tarafında nasıl takip ederim. deneyimi olan arkadaslardan yardım bekliyorum.

 şimdiden teşekkurler. 

 
Gönderildi : 13/10/2009 21:18

(@cenkbaranak)
Gönderiler: 253
Reputable Member
 

merhaba,

bağlantı olarak adsl kullanıyorsanız blackliste düşmeniz olağan bende sistemimde client tarafında her önlemi almama rağmen bir sonuca varamadım. bu arada GSHDSL bağlantım var.en son doruknet ten smarthost hizmeti aldım ve problemi çözdüm.tavsiyem bununla uğraşmak yerine bu tarz bir alternatife yönelmen...

 
Gönderildi : 14/10/2009 00:20

(@esersolmaz)
Gönderiler: 3204
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba;


Belki yapmışsınızdır ama ben genede vurgulamak istiyorum. Local area network içindeki sunucu client vs vs lerin firmanızdan dışarı dogru 25. porttan çıkış yapamıyor olmaları makinalarına bulaşacak bir worm sayasinde spammer bir zombie dönüşmesini engelleyecektir. Sadece mail sunucunun dışarı dogru 25. portu açılır ve o makinanın güvenligi saglanırsa spam listlere girmemeniz için etken olacaktır.


 İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 14/10/2009 02:13

Paylaş: