Forum

Exchange Server 201...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Server 2010 Geçiş Nedenleri...

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
548 Görüntüleme
(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Exchange 2010? İşte terfi için nedenler


Exchange Server 2010 daha önce de duyurduğumuz gibi bu senenin sonunda doğru yayınlanacak. Şu anda beta aşamasında olan Exchange 2010 hakkında bazı kritik yenilikleri sizlerle paylaşmak istedim.  Yeni Exchange hakkında daha fazla bilgi için http://www.microsoft.com/exchange/2010/  bağlantısını inceleyebilir, yine aynı adresten beta sürümüne ulaşabilirsiniz. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.


Kurulum Esnekliği – Exchange Server hem kurum içerisindeki veri merkezinde kurulan bir yazılım olarak, hem de barındırılan bir hizmet olarak kullanılabilir; bu şekilde sizin için en doğru kurulum planını tercih etme özgürlüğüne de sahip olursunuz.


Sürekli Erişilebilirlik – Yüksek erişilebilirlik ve olağanüstü durum kurtarma konusunda daha basit bir yaklaşım sunan Exchange Server 2010, daha üstün seviyelerde güvenilirlik sağlayarak, iş sürekliliği elde etmenize yardımcı olmaktadır. Bu yatırımlar şunları sağlayacaktır:


● Kurumsal ölçekte yedekleme için yüksek maliyetli ve karmaşık çözümlere duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmak.


● Posta kutusu veritabanı replikasyonu ve yük devretme süreçlerinin, coğrafi olarak dağıtık veri merkezleri dahilinde yahut iki sunucu olarak yürütülmesinin otomatik hale getirilmesi.


● Her bir posta kutusu veritabanında 16’ya kadar Exchange yönetimli kopyanın hızlı geri alınabilmesi ve bu kopyaların erişilebilirliklerinin muhafaza edilmesi.


● Posta kutusu hareketleri sırasında daha az kullanıcı kesintisinin yaşanması; böylelikle geçiş ve bakım etkinliklerini programınız doğrultusunda devam ettirebilirsiniz.


● İleti akışını kullanılabilir diğer bir yol üzerinden, akıllı bir biçimde yeniden yönlendirmek üzere tasarlanmış yeni dahili yedeklilik yetkinlikleri sayesinde Transport Server yükseltmeleri ve aksamalarından dolayı e-postaların kaybolmasını engeller.


 


Basitleştirilmiş Yönetim – Yeni otomatik hizmet yetenekleri yardımıyla kullanıcılar, sık yürüttükleri görevlerini yardım masasından destek almak zorunda kalmadan sürdürebilecekler. Bu işlevsellik sayesinde aşağıdakileri yapabileceksiniz:


● Kullanıcılar BT desteği almadan irtibat bilgilerini güncelleyebilecek, “e-posta iletildi” bilgilerini takip edebilecekler.


● Günlük yardım masası görevlerine yönelik kullanımı kolay, Web tabanlı bir arabirim sunuluyor.


● Yeni Exchange Rol tabanlı erişim denetimi modelinin kullanılması sayesinde uzman kullanıcılar, yönetici kontrolüne (uyumluluk yetkililerine posta kutusu arama yeteneği vermek gibi) ihtiyaç duymadan özel görevler yürütebilecekler.


 


Her Yerden Erişim – Exchange Server 2010, tüm iletişimlere tek bir konumdan erişim olanağı tanırken, aynı zamanda kullanıcılarınızın posta kutularındaki iletilere kolayca ulaşmalarını ve bu iletiler arasında öncelik sırası belirlemelerini sağlar.


● E-posta, sesli posta, anlık ileti sistemi ve metin ileti sistemini bir arada sunar; kullanıcılar diledikleri iletişim yöntemini tercih edebilirler.


● Hemen hemen her “smartphone” için destek; buna Windows Mobile telefonlar için Microsoft Office Outlook Mobile deneyimi dahil.


● Kullanıcıya masaüstü, web ve mobil cihazlar dahilinde zengin bir Outlook deneyimi sunuluyor; buna Apple Safari ve Mozilla Firefox gibi tarayıcılar için OWA desteği dahil.


Etkin Birlikte Çalışma – Sağladığı yeni özelliklerle Exchange Server 2010, kullanıcıların hem kendi aralarında, hem de iş ortaklarıyla birlikte çalışmalarını çok daha kolay hale getiriyor. Kullanıcılarınız şunları elde ediyor olacak:


● Boşta/kullanılan bilgilerin hızlı ve kolay toplantı planlama amacıyla harici ortaklarla paylaşılması; paylaşmak istenen her ayrıntı düzeyinde kontrol olanağı tanıyarak kullanıcı gizliliğine saygı duyulması.


● Gönder tuşuna basılmadan önce MailTips ile kullanıcı, iletinin gönderilememesine ya da yanlış gönderilmesine yol açabilecek ayrıntılar konusunda bilgilendiriliyor. Örnek: “Alıcının e-posta kutusu dolu.”, “Alıcı şu anda ofis dışında”…


● Geliştirilmiş diyalog görünümü sayesinde, gelen kutusu içerisinde dolaşmak çok daha kolay hale geliyor; iletişim kuran taraflar arasındaki doğal diyalog akışına dayalı olarak ileti dizileri otomatik organize ediliyor.


Geliştirilmiş Sesli Posta – Exchange Server 2010 sayesinde kullanıcı gelen kutusundan sesli posta alabiliyor, bu iletileri aynı yazılı ileti düzenledikleri şekilde düzenleyebiliyor. Bunlara ek olarak kurumunuz, yeni bir sistem olarak sesli posta platformunun, ya da sesli posta platformu konsolidasyonunun getireceği maliyet avantajlarından faydalanmanın yanında, aşağıda sıralanan özelliklere de sahip olacak:


● Kullanıcıların sesli mesaj dosyasını çalmalarını gerektirmeden, sesli mesajı metine dönüştüren Voice Mail Preview sesli posta iletileri. (yalnızca İngilizce dilde bırakılan mesajlar)


● Telefonla arayanlar için kişiselleştirilebilir menü setleri oluşturabilme. – Kişisel IVR!


● Arayan Kimliği (Caller ID) ve irtibat bilgileri sınıflarında, arayanlar için birey ya da grup bazında Çağrı Yanıtlama Kuralları (Call Answering Rules) oluşturabilme.


● Kullanıcı için Outlook Voice Access yoluyla tüm gelen kutusuna 30 dilde telefon tabanlı erişim.


Saklama ve Arşivleme – Exchange Server 2010, uyum ve keşif sorunlarını giderme konusunda yardımcı olacak yeni, entegre bir e-posta arşivleme işlevselliği sunuyor. Bu yeni özellikler sayesinde aşağıdakileri yapabiliyor olacaksınız:


● Yönetimi zor PST’lerin (Outlook Veri Dosyası) etkili denetim ve hukuki keşif sağlayacak biçimde PC’lerden yeniden Exchange’e aktarılması.


● Bireysel e-posta iletileri veya klasörlerine uygulanabilen yeni Saklama İlkeleri (Retention Policies) ile e-posta sınıflandırması daha basit hale geliyor.


● Posta kutuları arasındaki aramaların, kullanımı kolay, Web tabanlı bir arabirim yoluyla yürütülmesi ya da bunların, hedeflenen aramaları yürütecek olan yetkili İK, hukuk ve uyum görevlilerine atanması.


Bilgi Koruması ve Denetimi – Bilgi Koruma ve Denetimi desteğini genişleten Exchange Server 2010 kapsamında, hassas ya da uygunsuz içerikli e-postaların özel gönderen, alıcı adları ve diğer anahtar sözcük niteliklerine göre şifrelenmesi, değiştirilmesi ve şifrelenmesi ya da engelleme yapılması şimdi çok daha kolay. Aşağıdaki ayrıcalıkları elde ediyor olacaksınız:


● Exchange 2010 ve Active Directory® Rights Management Services (AD RMS)’in bir araya getirilmesi, böylelikle siz ve kullanıcılarınızın Information Rights Management (IRM) koruması uygulayarak, bir ileti dahilindeki bilgilerin kullanımını ve bu içeriğe erişimi otomatik olarak sınırlandırması.


● Kurum platformları dahilinde AD RMS bulunmasa bile, iş ortakları ve belirli kullanıcılar için, IRM korumalı iletileri okuma ve bu iletileri yanıtlama yetkisi atayabilmek.


● Yöneticilerin iletileri incelemelerine; iletimi kendi isteklerine göre onaylamalarına ya da engellemelerine izin vermek.


 Onur GÖRÜR / Microsoft / Ofis Sistem Türkiye Ürün Müdürü

 
Gönderildi : 24/06/2009 11:59

Paylaş: