Forum

exchange server 200...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange server 2007 ekli dosya gönderim problemi

11 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
590 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar ben firmalara (Kons225180308 (2).txt) adlı dosyayı mail yolu
ile toplu bir şekilde gönderiyorum ve firmalardan bana şu yanıt
geliyor. mailiniz geldi fakat ekli dosya gelmedi diye.
edge serverden inceledigim kadarıyla loglarda "" Content Filter Agent  OnEndOfData AcceptMessage 
not available: policy is disabled.""" diye hatalar alıyorum.

Content Filter
Agent
OnEndOfData AcceptMessage
 
Gönderildi : 05/04/2008 18:39

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33049
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

 

Edge transport üzerinde anti-spam aktif edilmiş ve attachmnet filtresi uygunlanmış mı ?

edge üzerinde

get-attachmentfilterListConfig komutu ile bunu kotrol edebilirsiniz
 

örnek

 

[PS] C:\Documents and Settings\Administrator>get-attachmentfilterListConfig

Name                : Transport Settings
RejectResponse      : Message rejected due to unacceptable attachments
AdminMessage        : This attachment was removed.
Action              : Strip
ExceptionConnectors : {}
AttachmentNames     : {ContentType:application/x-msdownload, ContentType:messag
                      e/partial, ContentType:text/scriptlet, ContentType:applic
                      ation/prg, ContentType:application/msaccess, ContentType:
                      text/javascript, ContentType:application/x-javascript, Co
                      ntentType:application/javascript, ContentType:x-internet-
                      signup, ContentType:application/hta, FileName:*.xnk, File
                      Name:*.wsh, FileName:*.wsf, FileName:*.wsc, FileName:*.vb
                      s, FileName:*.vbe...}
AdminDisplayName    :
ExchangeVersion     : 0.1 (8.0.535.0)
DistinguishedName   : CN=Transport Settings,CN=First Organization,CN=Microsoft
                      Exchange,CN=Services,CN=Configuration,CN={3F49C102-AF4D-4
                      B99-9F71-C8AB37F3A23A}
Identity            : Transport Settings
Guid                : 03ed8b03-a341-45cb-a90c-af0d8c39b00c
ObjectCategory      : CN=ms-Exch-Transport-Settings,CN=Schema,CN=Configuration,
                      CN={3F49C102-AF4D-4B99-9F71-C8AB37F3A23A}
ObjectClass         : {top, container, msExchTransportSettings}
WhenChanged         : 03.04.2008 12:30:28
WhenCreated         : 03.04.2008 11:30:08
OriginatingServer   : localhost
IsValid             : True

[PS] C:\Documents and Settings\Administrator>
 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 05/04/2008 19:52

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Hocam

ayarlar ilk kurulum ayarları.

komut sonucu aşagıdaki gibi 

  

Name                : Transport Settings

RejectResponse      : Message rejected due to unacceptable
attachments

AdminMessage        : This attachment was removed.

Action              : Strip

ExceptionConnectors
: {}

AttachmentNames     : {ContentType:application/x-msdownload,
ContentType:messag

                      e/partial,
ContentType:text/scriptlet, ContentType:applic

                      ation/prg,
ContentType:application/msaccess, ContentType:

                      text/javascript,
ContentType:application/x-javascript, Co

                      ntentType:application/javascript,
ContentType:x-internet-

                      signup,
ContentType:application/hta, FileName:*.xnk, File

                      Name:*.wsh,
FileName:*.wsf, FileName:*.wsc, FileName:*.vb

                      s, FileName:*.vbe...}

AdminDisplayName    :

ExchangeVersion     : 0.1 (8.0.535.0)

DistinguishedName   : CN=Transport Settings,CN=First
Organization,CN=Microsoft

                     
Exchange,CN=Services,CN=Configuration,CN={A18CA587-6E04-4

                      0D5-93A4-88742F9DB359}

Identity            : Transport Settings

Guid                :
a62072e4-c1bf-4eef-89cf-0776ebef0d9b

ObjectCategory      :
CN=ms-Exch-Transport-Settings,CN=Schema,CN=Configuration,

                     
CN={A18CA587-6E04-40D5-93A4-88742F9DB359}

ObjectClass         : {top, container,
msExchTransportSettings}

WhenChanged         : 1/14/2008 10:22:22 AM

WhenCreated         : 1/14/2008 10:20:25 AM

OriginatingServer   : localhost

IsValid             : True

 
Gönderildi : 05/04/2008 20:04

(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

SP1 gecilimi.

 
Gönderildi : 05/04/2008 20:30

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

sp1 yüklemedim

 

 
Gönderildi : 05/04/2008 20:34

(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

Kesinlikle yuklemelisiniz,kontrol ve cozumu cok daha kolay.benzer sorunlar sp1 ile otomatik cozulmektedir.

 
Gönderildi : 05/04/2008 21:47

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33049
Illustrious Member Yönetici
 

standart olarak txt yasak değildir ki zaten sizdede yasak değil bence sorun başka bir yerde. Edge üzerinde başka bir filtreleme yapıyor olmayasınız misal anti-spam özelliğini kapatıp denermisiniz mail göndermeyi.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 05/04/2008 21:56

(@MahirSUMER)
Gönderiler: 26
Eminent Member
 

Hakan Bey merhaba

 

edge transport tarafında ".xml " uzantısını bypass etmek için hangi komutu kullanmamız gerekiyor. yada herhangi bir domaini bypass etmek için? karşı taraf  .zip ile sıkıştırılmış dosya içerisinde .xml dosyası gönderiyor fakat bizim sunucumuz  attachment filtering de gelen maili reject ediyor.( attachment filter i disable ettigim zaman mail geliyor.)

 

degerli yardımlarınız için teşekkürler

 

iyi çalışmalar

Mahir Sümer

 

 
Gönderildi : 06/08/2016 18:24

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33049
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba,

Uzantı için aşağıdaki gibi bir PS kullanabilirsiniz

Remove-AttachmentFilterEntry ContentType:<ContentType>

Remove-AttachmentFilterEntry ContentType:image/jpeg

veya dosya ismi sabit ise dosya ismi yada uzantısı

Remove-AttachmentFilterEntry FileName:<FileName or FileNameExtension>

Remove-AttachmentFilterEntry FileName:*.jpg

 

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 07/08/2016 14:52

(@MahirSUMER)
Gönderiler: 26
Eminent Member
 

hakan bey,

bilgi için teşekkür ederim.

saolun

 

iyi çalışmalar

mahir sümer

 
Gönderildi : 09/08/2016 18:16

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33049
Illustrious Member Yönetici
 

Rica ederiz

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 10/08/2016 00:39

Paylaş: