Forum

Nebim Üretimde El T...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Nebim Üretimde El Terminali Kullanımı

9 Yazılar
4 Üyeler
4 Likes
1,930 Görüntüleme
(@atahancelik)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, öncelikle forumda yeniyim ve konuyu doğru başlık altında açtığımı umuyorum. Şayet doğru yerde açmadıysam şimdiden özür dilerim 🙂 

Şöyle bir sorum olacak. C# ve Sql konusunda bilgim var ve kendimi bu yönde geliştirmeye çalışıyorum. Yaklaşık 1 sene önce Nebim kullanan bir firmada Nebim ve IT Sorumlusu olmak üzere işe girdim. Daha önce bir çok yazılım projem oldu ama hiç bir uygulamadan el terminali ile veri transferi yapacak bir uygulama üzerinde çalışmadım.

Çalıştığım firma bir tekstil firması ve benden uzun vadede şöyle bir beklentileri var;

Üretim aşamalarımız KESİM - DİKİM - PAKETLEME - DEPO şeklinde oluyor. Benden önce bir danışman firmadan rdp mantığıyla çalışan ve sadece kesimden dikime geçecek şekilde ayarlanan bir program yazılmış. Şimdi benim ürünü paketleme ve depoya girişini ayarlayacak programı yapmam gerekiyor. Bu programı yaparken hangi yolu izlemeyelim.

Konu hakkında ufacık bir yardımınız bile beni çok memnun edecektir. 

 

 

 
Gönderildi : 13/08/2020 16:02

(@gokselarslan)
Gönderiler: 135
Estimable Member
 

merhaba,

sanırım süreç hakkında fikir istiyorsunuz. 

eğer öyleyse depoya ürün girişleri atölyelerden eksik/fazla girişini anlamak gerekli bunun içinde üretime verilen sipariş miktarına bağlı olarak irsaliye/mal kabul sürecini yazabilirsiniz.

mal kabul sürecinde üretimde kalan eksik-fazla raporu yazabilirsiniz.

ilaveten de muhasebe de depoya girişi yapılan ürünler içinde atölyenin alacak carisiyle de ilişkilendirebilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 13/08/2020 20:22

(@atahancelik)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

@gokselarslan Göksel Bey merhaba, öncelikle yanıtınız için teşekkürler.

Siz konuya çok teferruatlı bakmışsınız ancak benim tek bir istediğim şey var;

Nebimin Üretim modülündeki İş Emirlerinden (yeni bir üretim hareketi) Dikim sürecinde olanların bir sonraki üretim aşamalarına geçecek şekilde üretim hareketini devam ettirmek istiyorum. Yani işin içerisinde raporlama ya da irsaliyeleştirme gibi bir işlem yok. Benim yardıma ihtiyaç duyduğum nokta bu programın üretim sürecini nasıl devam ettirebileceğim. Yani sıfırdan program yazacak olsam problem yok ama var olana nasıl dışarıdan müdahale edebileceğim konusunda desteğe ihtiyacım olacak 🙂 Nebim tecrübeniz var mı bilmiyorum ancak Üretim modülü olan herhangi bir ERP programı kullandıysanız eğer beni çok iyi anlayacağınızı düşünüyorum 🙂

 
Gönderildi : 14/08/2020 10:31

(@gokselarslan)
Gönderiler: 135
Estimable Member
 

atahan bey,

 

nebim üretim programını bırakalı yıllar oldu 🙁 safha süreçlerini düzenlemek istiyorsunuz anladığım kadarıyla malesef yardımcı olamayacağım. 

 

 
Gönderildi : 16/08/2020 16:00

(@gokselarslan)
Gönderiler: 135
Estimable Member
 

@atahancelik bey, bir arkadaşıma sordum verdiği cevap şöyle ;

istasyonlar arası transferde 6 numaralı hareket ile işlemi yapabilir.

 

umarım yeterli olur

 
Gönderildi : 16/08/2020 20:37

(@atahancelik)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

@gokselarslan Tekrardan merhaba, bu bilgi maalesef okyanusta bir damla su niteliğinde desem fazla olmaz ama uğraşıp birilerine sormanız bile benim için yeterli. İlginize teşekkürler 🙂

 
Gönderildi : 18/08/2020 11:57

(@elfesyaesen)
Gönderiler: 6
Active Member
 

@atahancelik Merhabalar, Nebim Üretim Kullanıcısı olarak sıkıntınıza aynen katılıyorum ve el terminali ile üretim hareketlerinin yapılabilmesi konusunda ciddi bir ihtiyacın olduğunun farkındayım, aslında mesele sandığınız kadar karmaşık değil C# konusunda bilgi sahibi olmanızda işi kolaylaştıracaktır,  temel kalıp olarak bence yapılması gerekenler şunlar,

1_SQL Profiler Kullanarak sorgu ve tabloları öğreniyoruz...

2_C# ta el terminalinde oluşturduğumuz barkod dolu dosyamızı okuyor ve foreach döngüsüne alıyoruz

3_hangi üretim hareketiyle ilerletileceğine 1 select box ile karar veriyoruz

4_ 2 adet select box tan hangi istasyondan veya üretim bölümünden, hangisine gideceğine karar veriyoruz

     ve aktar diyip işi tamamlıyoruz....

İşleyiş ve işlem basamakları konusunda detaylı bilgiye sahibim... Konu güncel ise aynı programa benimde ihtiyacım bulunmakta...

 
Gönderildi : 23/09/2020 01:29

(@cahityolacan)
Gönderiler: 514
Super Admin
 

Merhaba;

Code tarafında bilgim yok ama ürünü takip etmek hangi banttan ne kadar sürede geçti yada hangi bant ta onun bilgisini almak ve ona göre üretimi ve süreçleri takip etmek istiyorsunuz sanırım.
Eğer durum böyle ise. Ürünün üzerinde mutlaka el terminali için bir rota ( üretim rotası ) birde ürün üzerinde takip için barkod olması lazım. Üretilen ürün nedir bilemem ama örnek tekstil (konfeksiyon) diyelim çok büyük bir üretime sahip olan bir frmadan örnek vereyim. Sadece bu iş için üretim barkodu basıyorlar ve üretim bittiğinde o etiket sökülüyor. Etiket üzerindeki barkod' bilgi olarak ürünün hangi rotadan gideceği hangi seri ürün olduğu hangi siparişe ait olduğu gibi vs vs bir çok bilgi mevcut tek bir okuma ile bunları yapabilrsin. Yalnız tavsiyem elterminali değil dummy ve sabit barkod okuyucuları senin üretim bandına entegre et. El terminalini tekstil için genelde mamül depo kullanır ürün çıkışını daha hızlı yapabilmek için üretim barkodundan alarak hızlıcı sevkiyat için.

Unutmadan üretim rotanı mutlaka üretim müdürü ile ayarla Tekstil için örnek kol bant gövde bant yaka bant gibi yerler var sonra hepsinin birleştiği bir ortak bant olur, hatta ürün yarı mamül, tam mamül vb gibi seçenekleri olur bunlara göre 3 yoldan gelen data ve ortada bilrleşen data gibi düşün üretim rotaları zordur biraz, mutlaka üretim içindeki bant şefleri ve üretim müdürü ile görüş. 

Kolay gelsin.

 

 

Cahit YOLAÇAN
vExpert - vExpert NSX - CCNA- MCSE - CEH
https://www.vmwaretv.com

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 23/09/2020 09:23

(@atahancelik)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

@elfesyaesen Merhabalar, gidişatı çözüp uygun bir program yaptık. Ürün Kodunu yazıp arattırdığımızda üretimi bitmemiş ve Paketleme aşamasında olan tüm iş emirlerini önümüze getirip lot barkodlarını okuttuğumuz adetler kadar üretim devam ettiren bir program oldu. Direkt olarak el terminali üzerinde çalıştırdık Rdp mantığıyla değil Windows Ce kompenentlerine göre yazdık. Böyle bir şeye ihtiyacınız varsa iletişime geçebilirseniz belki yardımım dokunur.

 
Gönderildi : 29/09/2020 08:55
Hakan Uzuner, Elfesya ESEN, Hakan Uzuner and 1 people reacted

Paylaş: