Forum

SAP Donanım ihtiya&...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SAP Donanım ihtiyaçları

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
475 Görüntüleme
(@sinankaracaoglan)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Serverlarımız artık yetersiz geldiği için sistem yatırımı yapacağız sonunda patronlarımızı ikna ettik, fakat firmamız da kendi geliştirdiğimiz bir ERP sistemi bulunuyor 2-3 sene içinde SAP ye geçmeyi düşünüyoruz, şimdi yapacağımız yatırım SAP için yeterli gelecek mi bir fikrimiz yok 450-500 kişi çalışanımız var 100 client var otomotiv sektöründe çalışan bir firmayız. SAP kullanan arkadaşlar dan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.(Tüm modülleri kullanmayı planlıyoruz)

 
Gönderildi : 22/12/2014 20:11

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

2-3 sene sunucular için uzun bir zaman. Garantileri biter ve elinizde desteği bitmiş ürünler kalır. Şahsi fikrim sap ye geçeceğiniz zaman iyi sunucular alın. Hem teknolojisi yeni olur, hem garantisi olur, hemde işletim sistemi hemde database i güncel olur.

 
Gönderildi : 23/12/2014 11:48

(@SavasALTUNTAS)
Gönderiler: 35
Eminent Member
 

Merhaba,

Sanallaştırman varmı bilmiyorum. Yoksa 1 storage al ibm x3650 m4 2xcpu,120 gb ram. (vmware öneririm sanallaştırma için.) yedekli olsun diyorsan aynı özelleklirdeki sunucudan iki tane al biri iptal olursa diğerinden otomatik sistem çalışmasına devam etsin. olay bu tabi yatırım miktarınıza göre değişik yazdığım sistemle uygun bir bilgiişlemci tarzında çayınızı içersiniz. fiziksel kurulum önermiyorum.

 450-500 kişi ve 100 client için de local area networkünüzü iyi kurmanız lazım. firewall ne kullanıyosunuz swichlerinizi nasıl kullanıyosunuz özellikleri nelerdir bunlar da önemli.

Bunun için yukarıda yazdıklarımı referans alarak satın almayı düşündüğünüz şirketi ilk önce araştırın referanslarına bakın sonra da onlardan proje isteyin.  

Patron yatırım yapıyorsa en az 5 yıl o işle sıkıntı çıkmaması lazım 🙂 ona göre alım yapın ucuza kaçayım şu olsa da olur demeyin bu işler ters işler.  

 
Gönderildi : 19/01/2015 21:03

Paylaş: