Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

LKS envanter raporu görüntülemede server hatası!

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
1,129 Görüntüleme
(@EmelACAR)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 
Merhaba.LKS programında envanter raporları görüntülenmek istendiğinde hata mesajı alıyoruz.Hata şu mesajı şu;
Microsoft OLE DB Provider for SQL Server:Zaman aşımı doldu(80004005)Native Error:HYT00(0)
Bu hataya ok denilince şu hata çıkıyor;
Microsoft OLE DB Provider for SQL Server:(DBNETLIB)Connection Open(preLoginHandshake)Genel ağ hatası.Ağ belgelerinize bakın.(80004005)Native Error:08001(11)
Program server üzerine kurulu.Diğer kullanıcılar server üzerinden programı kullanıyor.Server dan programa girilince envanter raporu görüntüleniyor fakat clientlar görüntüleyemiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler
 
Gönderildi : 08/03/2012 22:35

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


LKS Clientlerde sağlıklı çalışabilmesi için hem ip hemde isimden çözümleme yapıyor olması gerekiyor. Herhangi birini yapamazsa bundan dolayı hata alırsınız. Ayrıca Firewall veya Antivirüs programlarından da kaynaklanan hatalar görünmektedir. Bu yönde de bir kontrol ediniz.


 

 
Gönderildi : 13/03/2012 12:39

(@EmelACAR)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Firewall kurulu değil ve antivirüs programlarını clientlardan kaldırdım ama sonuç değişmedi.Kurulumu yapan firma ile görüştük onlar çözmeye çalışıyor.Teşekkür ederim... 

 
Gönderildi : 21/03/2012 14:39

(@VolkanTAZE)
Gönderiler: 1
New Member
 

Firewall kurulu değil ve antivirüs programlarını clientlardan kaldırdım ama sonuç değişmedi.Kurulumu yapan firma ile görüştük onlar çözmeye çalışıyor.Teşekkür ederim... 

 Aynı sorun bende de oldu dün gece uğraştım ve çözdüm aynı sorunu yaşamışsınız belki siz çözdünüz ama bundan sonra yaşayan olur diye burada paylaşmak istedim.

 çözüm için, 

 Önce,

HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/MSSQLServer/LoginMode u 2 yapın eğer burada bir değişiklik yaparsanız restart gerekeceki ya da SQLServer içinden kendiniz mix mode a alabilirsiniz.

 SQL Server Configuration Manager ı sonrasında Protokol for MSSQLSERVER a tıklayın ve sağ tarafta açılan meniden protokolleri enabled yapın, burada TCP/IP ve Named Pipes in enabled olması önemli daha sonra,

Başlat/Programlar/Microsoft Sql Server 2005 /Configuration Tools/Sql Server Surface Area Configuration seçeneği seçilmeli. Buradan Surface Area Configuration For Services And Configurations. kısmına girmelisiniz. Gelen ekrandan remote connection u seçmeli daha sonra sağdaki seçeneklerden Local and Remote Connection daha sonra alttaki Using both TCP/IP and named pipe seçeneği seçilmeli sonra OK butonuna basılmalıdır.  (Bu alıntıdır, tekrar yazmak istemedim.) 

Sonrasında SQLbrowser ve MSSQLSERVER service lerini restart edebilir ya da bilgisayarı restart edip deneyebilirsiniz. Sorun çözülecektir.  

 

 

 
Gönderildi : 19/07/2012 14:18

(@ufukh)
Gönderiler: 109
Estimable Member
 

Program içerisinde "İzle-seçenekler- Geçici Veri Kataloğu" kısmına programın Yani LKS nin kısayolunu yazın  ÖRN: Z:\Logo\LKS2  yada \\SERVER\LOGO\LKS2   gibi

 
Gönderildi : 15/10/2012 19:11

Paylaş: