Bildirimler
Hepsini Temizle

Nebim Winner'da Toplam Müşteri Sayısı ve Toplam Bakiye Alma Sql  

  RSS
Perfect
(@Perfect)
Üye

Hazırlamış olduğum projede hızlı ve doğru şekilde bakiyesi olan müşteri sayısı ve müşterilerin toplam bakiyesi gerekiyor bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?

Alıntı
Gönderildi : 17/03/2010 20:37
 Anonim

Merhaba, 


1- Winner'da bakiye toplamlarını raporlayacağınız ekranı açalım. Cari de mizan olabilir mesela.


2- SQL Profiler toolu ile connnect olup, izlemeye start verin


3- Nebim raporunu çalıştırın.


4- Profiler dan sorguyu alıp kullanın.


 


 


 

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/03/2010 00:37
Perfect
(@Perfect)
Üye

No face No Name, dediğiniz gibi yapıyorum zaten ama sonuçlar copute olarak geliyor ben sonucu direk almak istiyorum. Örnek : Toplam Müşteri :123850 toplam bakiye : 5.500.000TL gibi Winnerdan sql profiler ile yakaladığım sorgularda sonuçları compute ettiğim için projeme entegre etmekte zorlanıyorum

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/03/2010 11:48
 Anonim


Cari Bakiyeleri için: 


select sum(lBorcTutar - lAlacakTutar) As Bakiye, sum(lBorcTutar) as Borc,


sum(lAlacakTutar) as Alacak


From  tbFirma, tbFirmaHareketi


where tbFirma.nFirmaID = tbFirmaHareketi.nFirmaID

Having sum(lBorcTutar - lAlacakTutar)>0

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/03/2010 12:26
Perfect
(@Perfect)
Üye

Perakende Müşteriler için ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/03/2010 13:47
 Anonim

Perakende Müşteri bakiye Raporu;

SELECT     dbo.tbMusteri.sMagaza, dbo.tbMusteri.lKodu, dbo.tbMusteri.sAdi, dbo.tbMusteri.sSoyadi, dbo.vwMusteriBakiyesi.bakiye
FROM         dbo.vwMusteriBakiyesi INNER JOIN
                      dbo.tbMusteri ON dbo.vwMusteriBakiyesi.nMusteriID = dbo.tbMusteri.nMusteriID
WHERE     (dbo.vwMusteriBakiyesi.bakiye > 0)


 


İstediğiniz iki rakam;


SELECT     SUM(dbo.vwMusteriBakiyesi.bakiye) AS [Toplam Bakiye], COUNT(dbo.tbMusteri.nMusteriID) AS [Toplam Müşteri Sayısı]
FROM         dbo.vwMusteriBakiyesi INNER JOIN
                      dbo.tbMusteri ON dbo.vwMusteriBakiyesi.nMusteriID = dbo.tbMusteri.nMusteriID
WHERE     (dbo.vwMusteriBakiyesi.bakiye > 0)


 


 

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2010 02:39
Perfect
(@Perfect)
Üye

Süpersiniz Çok teşekkür ederim..

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2010 15:50
 Anonim

Rica ederim,


iyi çalışmalar.

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2010 16:58
Paylaş: