Forum

Postan nebime satıs...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Postan nebime satıs aktarımı yaparken hata veriyor

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
476 Görüntüleme
(@taskoparan)
Gönderiler: 8
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Sayın arkaşlar


nebim winner kullanıyoruz.şirketimize yeni sıemens wincor posları aldık sistem tarafından allbıll allsales dosyaları veriyor nebimden dış veri al bölümünden dosya atmak için işlemleri başlıyorum ama stok kodunu barkod numarası gibi görüp örneğin 1574             "kodlu barkod bulunamadı diyor


 


ikinci olarakta
barkod bölümünde kısım bölümüne 0 yazdığımda dıoş veri aldan siemens wincora yollama yaparken o 0 yazdığım kısmı dat dosyasında 1 olarak atıyor yardımlarınızı acil bekliyorum.


ilgilenen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler


 


Konu başlıklarında "lütfen yardım ???" gibi kelimeler yasaklıdır. Lütfen forum kurallarını okuyalım


ÇP


 

 
Gönderildi : 11/05/2009 18:33

(@haticeakgul)
Gönderiler: 983
Noble Member
 

Merhaba;


 Öncelikle forum kuralları çerçevesinde forumları açarsanız bilgi paylaşımı ve araştırmalarda tüm üyelere kolaylık sağlayacaktır.


Sorularınızın cevapları


 


1-Genellikle bu sorun elle yazar kasada stok kartı tanımlamalardan kaynaklanır şayet bu sorunları cok sık yaşıyorsanız. Yazarkasada oluşan db yi sıfırlaryıp Nebimden yeniden stok kartlarını atıp yeni bir db ile işe başlamanız. Çünkü mesaj verdiği stok kartı ve barkod olmadığı için bu mesajı size veriyordur.


 2-Kısım kodları kdv kodlarından gelir örn stok artınızda kdv kodu 1.Tip Kdv yazıyor ise kısım koduna 1 atar yani kdv tipinin başında hangi harf yazıyorsa kısım koduna o rakamı atar bu rakamlar yazar kasa tanımlarında kdv tipi tanımlarına denk gelir yani siz 1.Tip Kdv kdv yi %8 kdv için kullanıyorsanız yazarkasada tanımlarda 1 nolu kdv tanımını da %8 tanımlamalısınız.


 


iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 12/05/2009 15:47

Paylaş: