Forum

Amerikaya Vize Hk.....
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Amerikaya Vize Hk...

10 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
501 Görüntüleme
(@GuneyYETKiN)
Gönderiler: 191
Reputable Member
Konu başlatıcı
 
Merhaba;
Çok uluslu büyük bir şirkette IT uzmanı olarak çalışıyorum Amerika da akrabalarım var. İşimden ayrılıp hem ziyarete gitmeyi hemde ingilizcemi ilerletmeyi düşünüyorum.  Amerika ya vize baya bi sıkıntılı. Sicilim temiz fakat hiç yurt dışına çıkmadım. Amacım hem ziyaret etmek hemde dilimi geliştirmek yaklaşık 2-3 ay kalmayı planlıyorum. Kabul olasılığım nedir. Sizlerin tecrübelerinden faydalanarak tavsiyelerinize ihtiyacım olacak. Şirketimin çok uluslu olması artı sağlar mı. Daha önce tecrübesi olan arkadaşlar paylaşabilir mi?
 
Ayrıca açıköğretim 3. sınıf okuyorum. 2 yıllık myo bilgisayar prog. mezunuyum. 
Çok teşekkürler.... 
 
Gönderildi : 02/05/2013 22:46

(@SavasKAPLAN)
Gönderiler: 244
Reputable Member
 

Akrabalarin Amerika vatandasiysa rahat alirsin.

Bir suru vize cesidi var, hangisi uzerinden gidecegini belirtmen lazim. Listesi surda:  http://turkish.turkey.usembassy.gov/vize_kategorileri.html

Turist olarak gideceksen teminat sartlari tam olarak nedir bilmiyorum ama onlari karsilayabiliyor olman gerek. Bu tur bir vizeyi almak sorun degil, kolay alirsin; ancak orda calisamazsin, sadece tatil yaparsin. Zaten verdigim linki detaylica incelersen hangi vizelerin neyi kapsayip kapsamadigini anlarsin. Bu sayede durumunu goz onunde bulundurup hangisi isine daha cok yariyorsa o vize tipi icin basvurabilirsin.

Ornek veriyorum; ogrencisin ve gittin ilk bir ay takildin kafana gore ve sonrasinda bi yerlerde maksat ortam goreyim diye calismak isersen bunun icin j1'a bakmalisin, gibi.

Cok uluslu bir sirkette calistigini soyluyorsun, Amerika'da subeleri varsa seni oraya kaydirmalarini isteyebilirsin, senin yerinde olsam ilk onceligim bu olurdu. Bu sekilde gittiginde vize(H1B) ile ugrasmazsin, sirket herseyi senin yerine yapar ve sadece bu ozelligini gectim H1B duzeyinde baska bir vize almak hic mi hic kolay degil.

 

 
Gönderildi : 02/05/2013 23:55

(@GuneyYETKiN)
Gönderiler: 191
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Savaş;

 

Akrabalarım  Amerika vatandaşı hatta gideceğim yerde işyerimin merkezi var.  Çok iyi bir fikir verdin aslında ben yarın insan kaynakları ile görüşeyim. Fakat ingilizcem elemntry seviyesinde. İlk etapta akrabalarımı ziyarete gideyim diyorum sonra ABD ye transferimi istesem diyorum. Cevabın için çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 03/05/2013 00:29

(@SavasKAPLAN)
Gönderiler: 244
Reputable Member
 

Ingilizce'yi o kadar dert etme, gidene kadar mumkun oldugunca kendini Ingilizce'ye alistirmaya calis. Misal kullandigin sistem dillerini, genelde baktigin dokumanlari/kaynaklari(ornek vikipedi), haberleri mumkun oldugunca Ingilizce secmeye ozen goster. Bu sayede bi temelin olur, hic olmamasindan iyidir ve gidene kadar ustune ne koysan kardir. Ilk basta biraz gerer adami ama 2 ayda konusursun(iyi olmaz ama anlatmak istedigin her seyi anlatabilirsin) takribi 4-5 ay sonrada cok iyi Ingilizce konusacak seviyede olursun.

Basarilar dilerim, umarim gonlunce olur. 

 
Gönderildi : 03/05/2013 01:54

(@GuneyYETKiN)
Gönderiler: 191
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Haklısın hocam. Zaten çalıştığım şirket ücretsiz ingilizce eğitimi veriyor 🙂 eğitimlere yoğun olarak katılmam gerekiyor sanırım .... İyi dileklerin için teşekkürler...

 
Gönderildi : 03/05/2013 10:57

(@FerhatIndi)
Gönderiler: 467
Honorable Member
 

Bence ingilizceyi dert et 🙂  Cunku ingilizce cok onemli, adam sana milyon dolarlik makinalar emanet ediyor, ornegin sana telefonda dedi, backuplar aksam 8 de al dedi, sende anlamadin sabah 8 de aldin, sistem kitlencek. Al basina belayi, (tecrube konusuyor)

Buraya geldinmi en onemli sorun telafuz, senin ingilizceyi ne kadar iyi bilirsen bil, telafuzun kotuyse kimse seni anlayamaz. Telafuza cok calismalisin. 

 

Kolay gelsin

 
Gönderildi : 07/05/2013 03:45

(@GuneyYETKiN)
Gönderiler: 191
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Ferhat hocam :))) süper bi tecrübe imiş sizinki de. Kimbilir ne kötü bir durum. Benim başıma bu tarz durumlar geldiğinde o an içinde tecrübe kazandığımı düşünürüm. Sonra aman boşver en fazla istifa ederim diye kendimi rahatlatırım. Hayatın acı tatlı anları olsa gerek.

 
Gönderildi : 08/05/2013 00:33

(@SavasKAPLAN)
Gönderiler: 244
Reputable Member
 

Ferhat hocam buyuk talihsizlik yasamissiniz, gecmis olsun. Belirttiginiz gibi telafuz ve dil asinaligi onemli ancak Guney arkadasimiz ise baslamadan once dili ogrenmek istedigini yazmisti. E tabii Ingilizce konusulan bir yerde kalmadigi muddetce dili ogrenmesi ve her seyden onemlisi telafuzunu iyilestirmesi oldukca zahmetlidir, o yuzden Amerika'ya ayak basar basmaz ise baslayacagini sanmiyorum. Yapacagi en fazla olsa olsa ucaktan indikten sonra kollarini acip "I'm going to beat you Eyyyyy great United States" demek olur 🙂 

[img] [/img] 

 
Gönderildi : 08/05/2013 16:56

(@FerhatIndi)
Gönderiler: 467
Honorable Member
 

Savas Hocam sorma  kabus gibi bir gundu, ama hepsi gecti simdi, Burasi gercekten firsatlar ulkesi, benim tavsiyem Turkiyede devlet isi bulamadiktan sonra, sansinizi disarda denemeniz olacaktir. Tr de zaten ozel sektorde, cok kalifiye elemanlar var, onlarin seviyesine erismek cok zor olur.

Guney yaman bir arkadasimiza benziyor, He can beat USA :)) , hangi yabanci ulkedeye gidersen git, 1-0 yenik baslarsin, dil konusunda, zamanla duzeliyor, ama aksanin kaliyor, birazda bizi yetistiren ingilizce hocalarina sitem olsun, yillar dir What kelimesini VAT diye ogrettile  WHO yo, VU dedirttiler. Sonra dilimize takili kaldi, kurtulmasida zor oluyor.

Eger Ingilizce  konusunda kendini rahat hissetmiyorsan, bence okula git amerikada, zaten kisilerle bir araya geldiginde, kabugunu kirarsin.

 

Kolay gelsin

 
Gönderildi : 09/05/2013 03:07

(@GuneyYETKiN)
Gönderiler: 191
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Ferhat hocam hakkımda yaptığınız iyi analiz beni gururlandırdı. Sizin gibi değerli hocalarımın makaleleri tecrübelerini her fırsatta lablar oluşturarak geçekleştirmeye çalışıyorum. Sizler olmasanız benim gibiler hala olduğu yerde sayıyor olacaktı. Ben kaportacı çırağı olarak hayatıma devam ederdim sanırım. Arkama dönüp baktığımda kaportacılıktan IT ye geçiş sürecim beni bazen gururlandırıyor. Fakat bu çok fazla sürmüyor kendimi yine aşağılıyorum ve hala yolun başında olduğumu bir arpa boyu bile yol alamadığımı söyleyip. Daha fazla hırslandırıyorum. İnsanların övgü maillleri veya konuşmaları beni etkilemiyor. Fakat sizin gibi değerli bir hocamın ağzından bu tarz sözler duymak beni rahatlatıyor. Amerika macerası ilk etapta yıllık iznimde tatil amaçlı turist vizesi ile gitmeyi planlıyorum. Daha sonra kısmet olursa vatandaşlığa geçerim. 

 Saygılarımla..... 

 
Gönderildi : 09/05/2013 23:36

Paylaş: