Forum

Silinen Bios Hakkın...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Silinen Bios Hakkında...

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
475 Görüntüleme
(@LeventOzdogan)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,bazı anakartlar bir şekilde açılmaz duruma geliyor...Bu anakartlara elektrik geliyor yani power kablsounu takınca fanlar dönüyor ancak ekrana görüntü gelmiyor sorun aslında silinen bios programlarından kaynaklanabiliyor...Teknik servisler internetten anakartın bios'unu indirip küçük bir cihaza yazdıktan sonra açılmayan anakarta tekrar yükleyip ankartı açılır duruma getirebiliyorlar...Bu cihaz ve bios sorunundan dolayı hiç açılmayan anakarta yapılacak müdahaleler konusunda tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.Teşekkürler.

 
Gönderildi : 30/03/2009 02:00

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Bu işlemin 2 yöntemi mevcut. Ancak 1. yöntem çok tehlikeli ve bu konuda uzman olmamanız durumunda doğabilecek sorumluluklar tarafınıza aittir.


1. Aynı marka ve modem anakart üzerindeki bios cipi çalışırken sökülür. Ve silinmiş bios cipi buraya takılır daha sonra bios yazma işlemi buradan yapılır.


2. Bios cipi yazmak için özel cihazlar vardır bunları temin edebilirsiniz.(Fiyatları pahalıdır ama bu işi yapmak istiyor iseniz satın alabilirsiniz.) Sökülen çip buraya takılarak uygun bios yazılır ve ana kart üzerine tekrar yerleştirilir. Bir bios yazma işlemi yaklaşık 10 ile 20 dolar arasındadır. Bu kadar ucuz iken tehlikeye girmenin bir anlamıda yok.

 
Gönderildi : 30/03/2009 04:48

(@LeventOzdogan)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar Rafet Bey,evet bahsettiğiniz 1. yöntem çok tehlikeli, pratik gerektiriyor..Ama benim ilgilendiğim 2.yöntemde ki bios çipi yazma cihazları..Bu cihazlar hakkında bir inceleme linki verebilir misiniz.?

 
Gönderildi : 31/03/2009 15:37

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Örnek bir link buradan inceleyebilirsiniz. Satın almadan önce ürünün yetkilileri ile yapacağınız işlemi anlatıp tam emin olduktan sonra alınız. Bu tarz ürünlerin farklı çipleri destekleyen modelleride olması gerekiyor.

 
Gönderildi : 31/03/2009 15:49

(@LeventOzdogan)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Selam,linkteki cihaz dikdörtgen biosları destekliyor ve bu cihazlara takılan bir kart ile kare şeklindeki bioslarda yazılabiliyormuş..Teşekkürler.

 
Gönderildi : 31/03/2009 15:53

Paylaş: