Haberler

Adobe, Figma’yı Satın Aldıklarını Duyurdu!

Popüler yazılım ve tasarım şirketi Adobe, yatırımlarına bir yenisini bir rakibini satın alarak ekledi. Şirketten yapılan açıklamada Figma’nın 20 milyar dolar bedelle satın alındığı duyuruldu.

Adobe
Adobe

Özellikle grafik ve video tasarım alanlarında yazılımları ile tanıdığımız Adobe, bu alanda tekel olma yolunda ilerliyor. Son yıllarda önemli yatırımlarda bulunan ABD merkezli şirket, yatırımlarına bir yenisini ekledi. Şirketten bugün yapılan açıklamada web tabanlı bir tasarım platformu olan Figma’nın satın alınmasına ilişkin 20 milyar dolarlık bir anlaşma yapıldığı duyuruldu. Adobe resmi sitesinden yapılan Adobe’nin Figma’yı satın alma girişimini duyurmaktan heyecan duyuyoruz başlıklı açıklamada şirket içi inovasyon yoluyla ve şirket dışı satın alımlarla Adobe’nin büyümeye devam edeceği belirtildi.

Paylaşılan gönderide “Adobe ve Figma birlikte yaratıcılığın ve üretkenliğin geleceğini yeniden tasarlayacak, web’deki yaratıcılığı hızlandıracak, ürün tasarımını geliştirecek ve tasarımcı ile geliştiricilerden oluşan küresel topluluklara ilham verecek.” ifadelerine yer verildi.

İlk olarak 2015 yılında piyasaya sunulan Figma, web tabanlı uygulamasıyla kullanıcılara grafik düzenleme ve prototip oluşturma alanında hizmetler sunuyor. Arayüz tasarımı ve mobil uygulama grafikleri için kullanılan popüler bir yazılım olan Figma’ya karşılık Adobe XD uygulamasını geliştiren Adobe, pazardaki bir rakibini daha bünyesine katmış oldu.

Son yıllarda kendi sektöründeki şirketlere yatırım yapan ve alanında lider olmayı hedefleyen Adobe, 2018 yılında Marketo ve Magneto’yu, 2020 yılında WorkFront’u ve 2021 yılında Frame.io’yu satın almıştı.

Siz de Adobe’nin Figma yatırımı ve sektördeki konumu hakkında görüşlerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu