Forum

Server anakartım ha...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server anakartım hakkında bilgi

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
484 Görüntüleme
(@NedimKeten)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba web tasarım işi ile uğraşmaktayım. Fakat server donanım konusunda çok bir bilgim yok. Bilgisi veya ingilizcesi iyi olan biri beni yönlendirirse memnun olurum

Kullandığım anakart modeli : Intel® Server Board S1400FP4. http://ark.intel.com/products/66137/Intel-Server-Board-S1400FP4#@specifications

Şu an 6 disk destekliyor.  Fakat fazladan 6 disk girişi daha var. Intel® RAID Converter Board RCVT8788 kart ile upgrade ediliyor yazıyor. doğru anladıysam.

 

Bu kartı alıp takarsam sunucum 12 disk mi destekliyor olacak yoksa sadece raidmi yapıyor olacak. Amacım fazla disk kullanarak 12 diski de çalışıyorsa çalıştırmak. 

 

bilgisi olan var ise paylaşırsa sevinirim. Destekliyorsa bu sunucu ile devam edeceğim. Yanlışlıkla yeni bir sunucuya yatırım yapmak istemiyorum.

 

 

 

 
Gönderildi : 29/09/2016 15:35

(@mesutguven)
Gönderiler: 60
Trusted Member
 

Merhaba,

8087 internal portları external 8088 port olarak 8 bağlantıya kadar çoklayabiliyorsunuz.

Bu portların uçlarına takacağınız, SAS yada SATA diskler için bağlantı kablosunuda bağladığınızda disk ekleyebilirsiniz.

Eklediğiniz diskler ile depolama alanınızı genişletebilirsiniz.

ilgili PDF dosyası

 
Gönderildi : 29/09/2016 19:34

(@NedimKeten)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim mesut beycevabınız için tam emin olmak için o kartı alırsam kırmızı ile işaretlediğim slotları kullanacağım değil mi ?

 

 
Gönderildi : 30/09/2016 12:22

(@mesutguven)
Gönderiler: 60
Trusted Member
 

Merhaba Nedim bey,

 

Ortada ufak bir yanlış anlaşılma var sanıyorum.
Siz okuduğunuz ürünün ne olduğunu sormuşsunuz ben bunu açıklamaya çalıştım.

Bilgim dahilinde sizi şöyle aydınlatabilirim;

Sahip olduğunuz Anakart,

Raid 0/1/10/5 destekliyor ve hangisini yapılandıracağınız size kalmış.

Görselde görünen 8 x SAS2 (Mavi), 2 x SATA-600 (Beyaz), 4 x SATA-300 (Siyah) SAS ve SATA Portlarınız mevcut.
Mavi port SAS içinse neden SATA portları iki renk yapmışlar derseniz: SATA 600=SATA III 6Gbit/s - 600 MB/s şeklinde örnek vermem anlamanıza yardımcı olacaktır.

Şimdi amacınıza gelirsek;

Depolama alanınızı genişletmek istiyorsanız, şuan kullanmadığınız portları bunun için kullanabilirsiniz. Yalnız RAID için genelde aynı tür ve boyutta diskler önerilir.

Sorduğunuz RCVT8788  Intel RAID Converter Board'un ne olduğuna gelecek olursak;

Elinizde kullandığınız disklerden oluşturduğunuz bir RAID yapınız var ve disk ilavesini sunucu kasası dışında tutmak istiyorsunuz veya yeni bir RAID alan oluşturmak ve bunu yine kasa dışında tutma niyet/gereksiniminiz var. O zaman Anakart üzerindeki RAID yapısına dahil etmek ve genişletmek adına kullanabileceğiniz bir ürün. Gözünüzde şöyle düşünün artık sunucu kasanızın arkasında USB girişi gibi SAS/SATA girişiniz oluyor ve siz elinizdeki SAS/SATA diskleri kasayı açmadan, tıpkı external bir usb disk gibi buraya bağlayıp dahil ediyorsunuz.

 

Öneri:

Eskiden PC, Sunucu sahibi olup sürekli interneti olan bir alanda bu sunucuları host ederek çalışmalar yapmak dışarıdan hizmet almaktan daha uygun ve daha kolaydı. Fakat bulunduğumuz tekloji çağında, kendi sunucunuzun olması, riskleri ve giderlerini düşünürseniz, çalışmalarınız için web hosting, vps, bulut vb. hizmetlerden yararlanıyor olmanız hem yeni teknoloji, hem güvenlik, hem yedeklilik açılarından daha avantajlı olacağı kanaatindeyim.

 

İyi çalışmalar, kolay gelsin.

 
Gönderildi : 30/09/2016 13:19

(@NedimKeten)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Çok açıklayıcı bilgi odu. Kullanmadığım portları kullanmak ve onları kullanabilmek için o karta ihtiyacım var sanıyordum. Kart almadan kullanabiliyor olmam benim için yeterli olacaktır. Tekrar çok teşekkür ederim. Bilgi için.

 
Gönderildi : 30/09/2016 15:27

Paylaş: