Forum

Sunucu Önerisi
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sunucu Önerisi

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
431 Görüntüleme
(@emrahburak)
Gönderiler: 74
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar

 2003 server çalıştıran ve web uygulaması çalıştıran bir sunucum var ve sistem yavaş kalıyor.

2000- 5000 arasında işletim sistemi dahil. Hangi sunucuyu önerirsiniz ? Exa nın sitesinde sunuculara baktım.

970$-1300$ civarında HP DELL IBM ler bulunmakta. 

Hangisini önerirsiniz ?  Yada daha yüksek fiyatlı da olabilir.

 

 
Gönderildi : 01/11/2013 20:08

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,

HP tarafında DL380p Gen 8  16 GB ram ve Server 2012 lisansla birlikte belirttiğiniz fiyat aralığında alabilirsiniz. (2000-5000 USD anlamında)

 
Gönderildi : 01/11/2013 20:57

(@mertkibar)
Gönderiler: 856
Noble Member
 

Aşağıdaki yazıyı okuduktan sonra karar veriniz.

HP Sunucular: Kasa, Hardisk kızaklarını ve anakartları foxconn firmasına yaptırıyor. Powersupply ve soğutma için delta firması ile çalışıyor. Hardiskleri segata firması üretiyor. Ramler için hynix firması ile anlaştılar. Hp amd opteron ve intel xeon sunucu işlemcileri kullanmaktadır.

Dell Sunucular: Kasa, Hardisk kızaklarını ve anakartları dell kendi üretiyor. Powersupply ve soğutma için delta firması ile çalışıyorlar. Hardiskleri segata firması üretiyor. Ramler için hynix firması ile anlaştılar. Dell amd opteron ve intel xeon sunucu işlemcileri kullanmaktadır.

IBM Sunucular: Kasa, Hardisk kızaklarını ve anakartları ibm kendi üretiyor. Powersupply ve soğutma için delta firması ile çalışıyorlar. Ramleri ibm kendisi üretiyor. Hardiskleri ibm kendi üretiyor. Yeni sunucularındaki hardiskleri ibm firmasının ortaklarından hitaci firması üretiyor. İşlemci olarak ibm firmasına özel dizayn edilmiş xeon işlemcileri kullanıyor.

Fujitsu Sunucular: Kasa, Hardisk kızaklarını ve anakartları fujitsu kendi üretiyor. Powersupply ve soğutma için delta firması ile çalışıyorlar. Ramleri fujitsu kendisi üretiyor.. Hardisk olarak toshiba ile ortak yaptıkları diskleri kullanıyorlar. İşlemci olarak intel xeon kullanıyor. Ayrıca fujitsu green sertifikasıyla üretim yapmaktadır.

Bu 4 sunucudan hangisini kullanırsan kullan pişman olmazsın.. Dell, Hp ve Fujitsu sunucularda 3 yıl yerinde garantisi mevcuttur. Bunun yanında destek paketi de alırsanız, garanti işlemleri daha kısa sürede tamamlanıyor.

Biz fujitsu rx300 s7 model sunucuları kullanıyoruz. 2011-2012 yılında sanallaştırma dalında 2 tane ödül aldığını söyleyebilirim. Fujitsu elektrik tüketiminde de oldukça başarılı.

Hp ve IBM sunucularda ram ve hardiskler de kendilerinin önerdiklerini kullanmazsan sorunlar çıkartıyor. Dell ve Fujitsuda böyle sorunlar hiç yaşamazsın.

Hesaplı sunucu arıyorsan dell r200ii modeline bir göz at. Veri merkezlerinde en çok kullanılan sunuculardan.

 

 

 
Gönderildi : 02/11/2013 02:47

(@emrahburak)
Gönderiler: 74
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Belirttiğiniz kriterlere göre bir sunucu seçip yönetime sunacağım

Cevaplarınız için teşekkürler

 
Gönderildi : 26/11/2013 00:12

Paylaş: