Forum

donma sorunu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

donma sorunu

6 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
1,214 Görüntüleme
(@sezginsivritepe)
Gönderiler: 23
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

merhaba arkadaşlar,

1 aydır masaüstü bilgisayarımda donma sorunu yaşıyorum. pc yi açıyorum ilk 10 dakika içinde donuyor ve kapatma düğmesinden kapatıyorum sonra tekrar açtığımda donmadan saatlerce gidiyor. bu sorun hergün tekrarlıyor. bu yüzden pc mi anakart tamiri yapan arkadaşıma verdim 2 gün test etti bütün parçaları çıkarıp spreyle temizleyerek hepsini elden geçirdi ve ölçümlerini yaptı. ama hiçbir soruna rastlayamadı. 2  günlük defalarca açıp kapatmasına rağmen hiç donma olmamış. bu gün pc yi geri aldım açtığımda aynı sorun devam ediyor. ilk 10 dk içinde donuyor kapatıp açınca sorunsuz devam ediyor. bana öneriniz varmı ? ( ayrıca sorun oluştuktan sonra formatta attım)

 

PC: intel quad-duo 2.56 ghz, 250+320 disk, 4gb ram (2*2 800), ge force gt9800 ekran kartı

 

 
Gönderildi : 08/11/2012 22:22

(@bilgehanpoyraz)
Gönderiler: 809
Illustrious Member
 

donma 3 sebepten olur. ilki CPU ısısından, ikincisi RAM fiziksel probleminden, üçüncüsü anakart probleminden.


bunların üçünüde kontrol etti değilmi arkadaşınız. sizin kullandığınız RAM'lerlemi test etti?


 


Bilgehan

 
Gönderildi : 09/11/2012 01:55

(@TanBora)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

Usb'den taktığınız donanımları (klavye-mouse) değiştirerek ve yazıcı kamera gibi olanları da çıkararak da denemenizde fayda var.

 
Gönderildi : 09/11/2012 12:41

(@mustafatekin)
Gönderiler: 57
Trusted Member
 

Bilgisayarınızı en iyi performans için ayarlayıp test edebilirmisiniz. bu işlemi yaptığınızda bilgisayarını minimum ayarlarında çalışcaktır yazı fontlarından temaya kadar değişecektir. ayrıca Task Manager'dan baktıgınızda CPU degerlerinizi ve RAM Değerleriniz nelerdedir.

 

Performans ayarı için Computer/Properties/Advanced System Settings/Advanced /(Performanance Sekmesindeki) Settings/Adjust For Best Performance/ Apply-Ok

 
Gönderildi : 09/11/2012 13:39

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4298
Co-Helper
 

Elektrik kablolarını, priz topraklamasını da kontrol edin.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 10/11/2012 01:48

(@SerkanYalcin)
Gönderiler: 174
Estimable Member
 

Merhabalar ; HDD sentinel diye program var.Kurduktan sonra açtığında sağ kısımda yeşil alanda bilgisayarında bad sector olup olmadığını gösteriyor.Eğer varsa yedeklerini al hdd regenerator gibi programla windows yada dos altında veyahut Hirens boot cdsinden boot ederek HDAT yazılımını çalıştırarak diski düzeltin.Başka bir konumda deneyebilirsiniz,elektriksel altyapısında-topraklamada sorun olabilir yada windows-başlat-msconfig-Hizmetler'den Tüm Microsoft hizmetlerini gizle deyip tüm öğeleri kaldırın belki standart kurduğun yazılım donmaya yolaçıyordur.Örnek AMD ekran kartı sürücüleri başlangıçta çalışırken 2-3 dakikada donduruyordu son adımı yapıp yazılımı kaldırdım son sürümünü kurunca düzeldi.Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 16/11/2012 11:24

Paylaş: