Forum

Laptop ekran ve bek...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Laptop ekran ve bekleme sorunu

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
377 Görüntüleme
(@erhankarahan)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhabalar,

Elimde hp compaq marka bi laptop var Bir kaç gündür ekrana görüntü gelip gelip gidiyordu.Örneğin laptobu açıyorum ve kısa bir süre sonra ekran gidiyor ve kendini beklemeye alıyordu.Beklemeden çıktıgım zamanda ekrana hiç görüntü gelmiyordu.Sorun böyle başladı ve şu an ekrana hiç görüntü gelmiyor.Beklemeye alma durumuda aynen devam ediyor.Laptobu farklı bir ekrana bağladım görüntü almaya çalıştım ama görüntü alamadım sanırım ekran kartı ile ilgili bir sorun var . Sizlerede danışmak istedim.

 Şimdiden teşekkürler...

 

 
Gönderildi : 19/05/2010 01:49

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhaba,

 

Bekleme modundan bahsetmişsiniz, yani sistemde Widnwosu açıyor ve bu durumun olmasını bekliyorsunuz. Sistem windowsu açtırmadan da aynı durumu yapmaktamı ? mesala bios ekranına girdiniz ve beklemeye başladınız bir sorun oluyor mu ?

 

Olay sadece windows tarafında oluyorsa, durumun donanım yetersizliğinden olup olmadığını anlamak için bir Linux Live cd ile sistemi açın ve bir miktar kullanın sorun çıkmaz ise windows sürücülerini kontrol edin yok yine sorun çıkıyor ise ve ekran kartı sistem ile aynı ramleri kullanıyor ise ve imkanınız varsa başka bir ram ile sistemi test edin.

Ekran kartı kendisine bağlı ram kullanıyor ise o zaman sistemde bir sogutma sorunu yaşıyor olabilirsiniz kasayı iyiyce inceleyin ve çatlak varmı kontrol edin. Eğer çatlakta yok ise sağlam bir elektirnokci bulsanız iyi olur.

 
Gönderildi : 19/05/2010 05:40

(@erhankarahan)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Şu an zaten ekrana hiç görüntü gelmiyor.Bilgisayar normal olarak çalışıyor.Bunu anlayabiliyorum.Sistem açılış sesi olsun vs...Kasayı komple dağıttım.Ramleri kontrol ettim.Ekran kartı zaten paylaşımlı değil.Ama bir çözüm bulamadım.Sorun büyük gibi gözüküyor.Sizin belirtiğiniz işlemleride doğal olarak yapamıyorum.Artı ekrana görüntü gelmiyor ama ben beklemeye aldığınıda anlayabiliyorum.Sanırım elektronik bir sorun var.

 
Gönderildi : 19/05/2010 19:52

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Adaptörü çıkarıp sadece elektrik verin, bazen bataryanın bu gibi durumlarda sorun olabiliyor. Olmuyorsa servisine götürmeniz gerekir.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 21/05/2010 02:49

Paylaş: