Forum

Static Route Hakkın...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Static Route Hakkında

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
502 Görüntüleme
(@FiratKaymaz)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

 

 Merhabalar.Cisco Packet Tracer programıyla yavaş yavaş işin cisco kısmına girmeye çalışıyorum.Yukarıdaki linkte verdiğim resimde anlamadığım bir husus var..PC0 isimli makinadan server'a ping atabiliyorum fakat Router1 e ping atabilmem için static route yazmam gerekiyor.Neden static route yazmam gerektiğini sanırım anladım.Sonuçta router1'den dönen icmp paketinin router0'a geldiğinde hangi networke girmesi gerektiğini anlayabilmesi için Router1 için bir static route yazmamız şart.Lakin bu mantık server isimli makinaya ping attığımız zaman için de geçerli değil mi ? Eğer öyle bir durum varsa neden işin içinde static route olmuyor ? Router olmayan makinalarda bu görevi üstlenen bir protocol mü var acaba?

 

 
Gönderildi : 04/05/2012 23:59

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,

Router1'in Fa0/0 bacağını pingleyebiliyorsunuz ama route yazmadan roouter'in  Fa0/1 bacağını pingleyemiyorsunuz. Doğru mu anladım?

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 05/05/2012 00:35

(@FiratKaymaz)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

ilginiz için teşekkürler öncelikle.router1 in  Fa0/0 bacağına ancak static route yazarsam ping atabiliyorum fakat server olan makinaya direk ping atabiliyorum aradaki farkı pek anlayamadım.

 
Gönderildi : 05/05/2012 01:27

(@FiratKaymaz)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

aslında static route yazmamın mantığını anladım.ilk mesajda belirttiğim gibi pc0 dan attığım ping aslında router 1'in Fa0/0 bacağına gidiyor.fakat geri döndükten sonra router 0' a uğruyor. router 0'da gelen ping'i nereye yönlendireceğini bilemediği için paket time out a uğruyor.anlamadığım nokta server'a direk nasıl ping atabiliyorum. sonuçta paket ilk durumdakine benzer bir şekilde pc0'dan çıkıcak servera gelcek daha sonra server'dan dönüp router0 a uğrayacak.ama burda ilk durumdaki gibi router 0 paketi nereye göndersem diye bir kargaşa yaşamayıp direk, paketi pc0'a ulaştırabiliyor.anlamadığım nokta burası..

 
Gönderildi : 05/05/2012 01:38

(@emrahoztuna)
Gönderiler: 11
Active Member
 

PC0 dan Server a ping atabilmen normal çünkü iki makinada aynı Router a bağlı. Fakat mesele başka bir Router ile görüşmek ise arada bir routing protokolü olması gerekiyor. Sonucta R0 dan R1 paket gitse bile (Router 0 da Router 1 in route bilgisi olduğunu varsayarak söylüyorum) R1  R0 ra cevap veremez çünkü yolu bilmiyor. Static route' u ya da diğer routing prookollerini yol bilgisi olarak düşün. O zaman daha kolay anlarsın kardeşim..

 
Gönderildi : 08/05/2012 21:30

Paylaş: