Forum

NAC SERVER ile Ağ Y...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

NAC SERVER ile Ağ Yazıcı Sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
498 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba, konuyu server bölümüne mi yoksa ciscoyu ilgilendiren bu alana açmak konusunda tereddüt ettim. Konu yanlış alandaysa özür diliyorum.

İşyerimizdeki bütün switchler ciscoya dönüştürldü ve mac kontrolü yapmak için nac server kuruldu ve Sorunlarda başlamış oldu.

Özellikle kullanıcılar Konica Minolta Bizhub 162,163 ağ yazıcılarına bağlanmada ve çıktı almada sorun yaşamaktadır. Switch, yazıcılarla olan bağlantısını bazen kaybetmekte ve yazıcıyı yeniden başlatana kadar çıktı alınamamaktadır. Yazıcılara bir yazıcı sunucu vasıtasıyla bağlanmaktayız. Yazıcının NIC kartının F/W güncellemesinide yaptık fakat değişen bir şey olmadı.

Lütfen yardımcı olurmusunuz? Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 25/03/2011 18:13

(@HakanALKAN)
Gönderiler: 125
Estimable Member
 

Merhaba

Nac yani Network Admission Control mac filtreleme yapmak için değil  virüs solucan trojan v.s. zararlı yazılımların Networke zarar vermesini önlemek amacı ile politika bazlı uygulanan bir teknolojidir. Bu durumda yazdırma isteği Access Control Server Server tarafından reddediliyor olabilir mesela istemci pc de zararlı yazılım olabilir veya bir politika ile eşleşmiyordur. Switchin yazıcı ile olan bağlantısı switchport kapatıldığı için kayboluyor olabilir.Sistemi kuran veya yöneten kişilerle irtibata geçmenizi öneririm zira eksik yada hatalı konfigurasyonda söz konusu olabilir.

 
Gönderildi : 25/03/2011 20:20

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Sistemi kuran firma yetkilileri bir çözüm üretemediler nedense, bir kez daha yazdıklarınızın gözden geçirilmesini sağlayacağım. Yanıtınız için teşekkürler.

 
Gönderildi : 26/03/2011 00:05

Paylaş: