Forum

Huawei OceanStore 5...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Huawei OceanStore 5300 V3 Hakkında.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,704 Görüntüleme
(@salihdeveci)
Gönderiler: 37
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar selamun aleyküm. Konunun uygun bir yerini portalda bulamadığım için bu kategori altına açtım, yanlış olduysa şimdiden üzgünüm. Hali hazırda çalışan Huawei OceanStore 5300 V3 veri depolama ünitemizin içinde disklerin tamamı Hitachi marka HUH721010AL4200 model. Disklerden 1 tanesi arıza durumunda. Arıza yapan diskin birebir aynısını temin edemiyoruz. Huawei support sayfasındaki Türkiye kanallarıyla iletişime geçtiğimizde kendi taraflarından operasyonlarını durdurduklarını belirttiler. Biz veri depolama ünitemize 1 adet Seagate Exos X10 10TB 512e SAS Standart ST10000NM0096 disk kullanmak istiyoruz. Endişemiz şu ki; raid yapısı oluşturulurken yapıya dahil edilen disklerin yerine başka model diskler takıldığında bazı serverlarda yapının bozulduğunu veya takılan diskin hiç algılanmadığınıda görmüştük. Veri depolama ünitemizde böyle bir sıkıntı yaşarmıyız bilmiyoruz ve alınan ürünü iade edemeyeceğimiz içinde pahalı bir deneme yanılma yolunada başvurmak istemiyoruz. Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlarımız olursa tavsiyelerini memnuniyetle beklerim. Koronasız günler.

 
Gönderildi : 23/03/2020 17:44

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4298
Co-Helper
 

Ürünü bilmiyorum ancak bu konuda ki kurallar geneldir o şekilde yaklaşayım. Yerel operasyon durduysa da mutlaka global'e yazın destek veriyorlardır herhalde. Hitachi'e de yazdığınız modelin güncel muadil modelini yazıp sorun. Disk serileriniz tabi çok eski ise bu uyum konusu soru işaretleri doğuracaktır. Yalnız 10TB diskler o kadar eski değil yani ayrıntılı yaklaşırsanız mutlaka uyumlu bir model bulabilirsiniz. Hiçbir şey yapamıyorsanız şöyle yapın raid'lerinizi array'lere bölün yeni bir disk ailesiyle yeni bir array oluşturun. Bulamıyorsunuz madem eski hitachi'lerden arta kalacakları da yedek disk olarak devam ettirirsiniz.
Kurallar şunlar. 
Farklı disk aileleriyle yapılar bozulur çünkü disklerin performansları aynı değildir gerçekte (tam aynı model olması gerekmez aynı çoklu cpu kuralları gibi) farklı sınıf disklerin ayrıntılı perf, hw spec'leri aynı olmadığından olur. Konu sadece rpm, cache miktarı değildir yani. Aniden veya zaman içerisinde error write back, tablelar oluşur array veya table system bozulur. Repair duruma bağlıdır. O yüzden üreticinin whl list'inde ki ve mevcuttaki modellere göre seçimler yapılır.
Hiç algılanmıyordur çünkü server/storage raid cotroller'ı disk neslini desteklemiyordur görmez. Bunun da en doğru cevabı üretici model dokümantasyonu ve üretici support'undan bulunabilir. Örneğin eski bir çok controller 512e yeni sınıf disk'leri desteklemiyor o yüzden storage de görmez yada başta görüyormuş gibi yapar.
Hızlıca baktığımda hitachi 512e değil yani exos tercihiniz yanlış bunlar aynı dizeye takılmamalı. Zaten ultrastar he'nin dengi de değil. Ben fikri ve kaba kuralları verdim gerisi sizde. 🙂

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 25/03/2020 00:34

Paylaş: