Forum

radmin ve open fire
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

radmin ve open fire

8 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
461 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

merhaba arkadaslar kullanıcılara radmın kurmak ıstıyorum fakat mudur kullanıcıları uzaktan ızlemek ıstıyor radmınde baglandıgımızda allta kırmızı R harfı oluyor bunu gızlemenın you varmıdır.Yada kullanıcıları baska bır sekılde ızleyebılırmıyız.tesekkurler.

 
Gönderildi : 01/04/2009 19:58

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Sn.Çaylak;

Bu konuları defalarca portalımız üzerinde konuştuk. Öncelikle kullanıcının bilgisinin dışında izleme yapmak hem etik hemde yasal bir davranış değil bunu unutmayınız lütfen.

 
Gönderildi : 01/04/2009 20:04

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

merhaba thın clıent olarak kullanıcılarımız var bunlarda radmın kullanmak ıstıyorum.Kullanıcıları acıp hepsıne ayrı ayrı radmın mı kurmam gerekıyor yoksa sadece baglandıkları server uzerınde kursam yeterlımıdır.ve ısa 2006 kullanıyorum ıcerde termınalle baglantıya ızın var ayrıca radmın ıcın kural olusturmam gerekıyormu.Bu hafta ıcerısınde open fıre uygulamasınıda kullanmaya baslıcam ısa uzerınde bu uygulama ıcın kural yazmak gerekırmı.


ısa da ınternal - localhost   >   ınternal - local host   alloutbound   ızınler acık durumda 


kullanıcılar ayrıca ınternete erısebılıyorlar belırlı sıteler harıc g.mil,porn,hotmail harıcınde ınternete erısım var.


Tesekkurler.

 
Gönderildi : 02/04/2009 21:13

(@DenizCaliskan)
Gönderiler: 97
Estimable Member
 

2.2 versiyonunda R simgesi cıkmıyor.

 
Gönderildi : 10/04/2009 01:49

(@yusufunal)
Gönderiler: 18
Eminent Member
 

merhaba,


gizlenebilir radmin options kısmına bakın. ayrıca dameware tavsiye edebilirim. lisanslı bir yazılım satınalıp kullanabilirsiniz.


Yeri gelmişken güvenlik konsundan bahsedeyim biraz, ben etik değil kısmına katılmakla beraber, firmalarda bilgi teknolojileri güvenliğini sağlamak için elbette tüm pc lerin, networkün, internet trafiğinin "meraklı kulanıcılara karşı" izlenmesi gerekir. Sonuçta işyerindeki pclerin iş için kullanıldığı varsayılırsa, kulancıların özel kişisel bilgilerini içermeyecektir. İş bilgisayarları İnternet cafe gibi kullanılıyorsa IT güvenliği riskte demektir. Elbette sınırlar konulmalıdır, elbette kuralları Sistem Yöneticisi koymalıdır. IT departmanlarını en çok uğraştıran ve potansiyel risk oluşturan iç kullanıcılardır. Dış tehditleri bertaraf etmek daha kolaydır.


Teknolojinin bugün geldiği noktada, İnternete çıkan her pc risk altındadır...


saygılar

 
Gönderildi : 10/04/2009 04:11

(@hakangullu)
Gönderiler: 91
Estimable Member
 

Radmin kullanmak tabiki de etik anlamda yanlış bir şey ama kullanım açısı farklı olduğunda bu yanlışlık ortadan kalkıyor. Bende Radmin  2.2 veya teamwiewer kullanıyorum hemde İller arasında 🙂 Neden derseniz öle kullanıcılarım var ki telefonda ne kadar anlatsam veya yönlendirsem çözüm bulamıyor. O yüzden bu programlar sayesinde bağlanıp  telefonda geçecek hem süre hemde maliyet açısından epey kazançlı olyorum. Soruna ordamış gibi müdahale ediyorum. Bu arada tüm kullanıcılar bu programı kurulu olduğunu bilir.


Evet radmin simgesi sağ alt köşe görünüyor. tabi setting ayarlarında hidden işareti koymalısın. Eğer koymazsan o makinaya bağlandığında kullanıcı bunu farkeder ve simgeye tıkladığında senin ip ni de görür.

 
Gönderildi : 10/04/2009 11:52

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Hakan Bey;


Yazdıklarım lütfen yanlış anlaşılmasın. Sonuç itibariyle hepimiz o veya bu programı uzaktan destek amaçlı kullanıyoruz. Ama mudur kullanıcıları uzaktan ızlemek ıstıyor a gelince iş değişiyor. Bu kullanıcının bilgisi dışında yapılmaması gerekn bir olaydır ve hem yassal hemde hiç etik bir davranış değildir.

 
Gönderildi : 10/04/2009 11:56

(@hakangullu)
Gönderiler: 91
Estimable Member
 

Sinan hocam  o konuda haklısınız. Size katılılıyorum hiç müdürün veya herhangi bir üst amirin kendi personelini bu şekilde izlemesi etik deil. Bende bu programları uzaktan destek amaçlı kullanılması tarafındayım.

 
Gönderildi : 10/04/2009 12:03

Paylaş: