Forum

veeam backup suresi
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

veeam backup suresi

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
2,120 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

veeam backup 7 kullanıyorum. Restore point to keep disk 7 secili. Advanced Settings ekraninda ve Incremental backup secili ve Synthetic Full Backup günlerini Haftada bir Cumartesi günü olarak belirliyorum. Schedule ekranında ise her gün 22:00 işaretli.

sorun ise su olacak. yer sorunum olduğu için ben Restore point to keep disk'i 3 yaptım. yapı son 3 gün dursun dedim. ama 3 gün önceki backuplar hala duruyor. yani eskiye dönük backup hiç silinmiyor. nerede yanlış yapıyorum. yada yukarıdaki backup job'ını son 3 yada 4 gün olsun diye nasıl düzenlerim. Restore point to keep disk anlamı geriye dönük kaç backup dosyası kalsın değilmi. backup aldığım yerde son 3 gün olsun başka backup olmasın istiyorum.

 
Gönderildi : 17/09/2018 00:44

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7891
Üye
 

ne kadar eskiyi sileceği retention policy ile ilgili

o kısma bakmalısınız

 

iyi çalışmalar

 

 
Gönderildi : 17/09/2018 12:33

(@muratacinci)
Gönderiler: 36
Eminent Member
 

Rıza hocam selamlar

Yaşadığınız tecrübenin nedenini şu şekilde izah edeyim.

3 RP seçtiniz. FW Incremental olacak dediniz. Ctesi de Full seçtiniz. (full/synthetic farketmez)

Pazar Full, Ptesi Incremental, Salı Incremental - 3 RP oldu. 

Yaptığınız ayarlara göre Çarşamba günkü yedekten sonra Pazar günkü noktayı silmesi lazım. Ama o FULL ? silersem diğerlerinin bir anlamı kalmayacak.

haliyle Veeam o noktayı silmeyecek.. ne zamana kadar ? Bir sonraki hafta Salı'ya kadar. Çünkü salı günü elinizde Pazar-Ptesi-Salı 3 RP olacak. 

Ama o güne kadar diskte 10 RP olacak. daha kötüsü 2 tane FULL olacak.

 

Buna yanlış konfigurasyonda denebilir. Ya da Veeam size şunu garanti ediyor diyebilirsiniz. 3 RP seçtiysem, '3 tane dönülebilir nokta saklar' denebilir.

Çözüm ?

Eğer yer sıkıntınız varsa ve 3 dediysem diskte 3 nokta olsun diyorsanız... o zaman Reversed Incremental seçeneğini kullanın. 

Diğer çözüm, Synthetic ve Active full seçeneklerinin ikisini de kaldırın. Bu durumda veeam sürekli en eski yedeği Merge ederek, yani önündeki incremental ile birlştirerek sürekli 3 noktayı koruyacaktır.

Bu iki senaryoda da yedekleri sakladığınız diskin performansı önemli. Ve dedup appliance olmamalı.. aksi takdirde merge işlemi uzun sürebilir.

 

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

Iyi çalışmalar dilerim.

 
Gönderildi : 11/10/2018 21:56

Paylaş: