Forum

güven ilişkisi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

güven ilişkisi sid filtrelemeyi nasıl devre dışı bırakabilirim

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
474 Görüntüleme
(@MetinTEMEL)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhaba arkadaşlar,

işletmemde diskless (hard disk olmadan ağ üzerinden) çalışan sistemin kurulumunu ve active directory ayarlarını yaptım fakat şöyle bir sorunum var,

diskless yazılımında login olacağım bilgisayarı seçerek etki alanına katıl dediğimde katılıyor sorun yok, C sürücüsü deep freeze benzeri bir mantıkta cash olarak yazıyor bilgisayar yeniden başlayınca eski haline geliyor.

Buradaki tek sıkıntım etki alanına katıl dediğimde oturum açarken regeditte;

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList kısmına "SID" numarası ile profil yolunu ve bilgilerini giriyor

kullanıcı masaüstü oluşuyor ve giriş yapıyorum, bilgisayarı yeniden başlattığımda regeditteki "SID" içeren kayıt silindiği için DC beni tanımıyor güven ilişkisi başarısız diyor, sunucu üzerinden tekrar etki alanına katıl diyor ve login oluyorum bu sefer farklı bir masaüstü geliyor (user.001) gibi kullanıcı adları ile.

ilk olarak SID kontrolünü devre dışı bırakabilir miyiz?

ikincisi regedit'in Software.sav dosyasını d: sürücüsüne alabilir miyiz?

aklıma gelenler bunlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

 
Gönderildi : 19/04/2016 13:31

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4288
Co-Helper
 

Bu yüzden domain ortamlar için deepfreeze uygun değil. Eski ent. agent versiyonlarda belirli partition yada folder'ı koruma dışı bırakma vardı sanıyorum net hatırlamıyorum uzun zaman oldu cafe işlerini bırakalı.
Domain member'ın herşeyi SID ayrıca SID değişikliği vs user profile'ın bozulmasına yol açar temp olarak açar. Restart olduğunda makineye eklenmiş ProfileList silinmemesi lazım deepfree korumayı kullanıcıyla ilgili işlemleri tamamladıktan sonra yapılması lazım.
User profile'ı farklı drive'a taşıyabilirsiniz bunla ilgili kaynak çok ama reg değişiklikleri ile tekil taşımalar profile'ın bozulmasına yol açabiliyor tavsiye etmem. 

 

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 20/04/2016 15:54

(@MetinTEMEL)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Sorunu domain yapısını kaldırarak çözdüm 🙂

sunucuma da 2 3 farklı sınıf seçerek kullanıcılar açtım, paylaşımları ağ sürücüsü oluşturarak hallettim

Bir adet admin ve kullanıcı profiline giriş yaparak kullanıcılar klasörünü her makina için kopyaladım sid sorunundan kurtuldum

deep freeze benzeri dediğim yazılım isharedisk yazılımı idi, ethernet üzerinden tek imajı boot ettirdiğim için farklı sıkıntılar da gözlemledim, windows tek imaj olduğu için  sid'i en başta bozuyor, netdom join kullandırıyordum o da eksi durum oluşturdu.

Kullanıcı profillerini D sürücüsüne taşıdım regedit ayarlarını yapılandırdım tüm eksiklerim ortadan kalktı, teşekkür ederim

 
Gönderildi : 20/04/2016 20:17

Paylaş: