Forum

Spark 2.7 ve Openfi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Spark 2.7 ve Openfire 3.10

3 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
497 Görüntüleme
(@hasanguresin)
Gönderiler: 93
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Şirketimizde ağ içi yazışma programı olan spark programını kullanıyoruz. Şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamamıştım fakat son güncelleme ile birlikte birisi yazdığında aşağıda yanıp sönen uyarı çıkmıyor. Forumları araştırdım, bakabileceğim her yere baktım fakat bir sonuca ulaşamadım.

Güncelleme öncesi sorunlarda bu sorunun olduğu ve yeni sürüm ile düzeltildiği yazıyor ( [SPARK-1414] Chat window is not flashing when receiving new message on Windows 7 64 bit - Jive Software Open Source ) fakat bende yeni sürüm ile birlikte bu hata çıktı. Eski sürüme döndüğümde bile aynı sorunu yaşıyorum. Kullanıcılar çok şikayetçi yazılanlardan haberimiz olmuyor diyorlar. Daha başka çözümleri var fakat en ideal uyarı şekli yanıp sönmesiydi. 

Java 'dan kaynaklanıyor olabilir dedim kaldırdım güncelleme yaptım herşeyi denedim olmadı. Sabah ilk bilgisayarı açtığımda sanırım ilk mesajda yanıp sönüyor  ama sonra yine uyarı vermiyor.

Yardımcı olabilecek var mı ?

 

Eğer hiç bir çözüm bulamazsam yeni bir program bulmak zorunda kalacağım. Bunun için önerileriniz var mı ? Ücretsiz olmak şartıyla 🙂

Şimdiden teşekkürler. 

 
Gönderildi : 04/05/2015 17:28

(@hasanguresin)
Gönderiler: 93
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Sorunun kaynağını buldum fakat çözümü bulamadım. Aynı exe 'den 3 farklı makinaya spark'ı kurdum. Seçeneklere geldiğimde sol taraftaki menüde bazılarında taskbar flashing olduğunu gördüm bazılarında ise olmadığını. Olanlarda belirttiğim gibi yanıp sönme uyarısı veriyor. 

Aynı exe den kurulum yaptığıma göre bu farklılık neden ? Acaba Java eklentisi veya başka birşey olabilir mi ? 

 
Gönderildi : 06/05/2015 19:03

(@hasanguresin)
Gönderiler: 93
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim. Ben çözümü buldum belki işine yarayan birisi olur diye yazıyorum.

Öncelikle Openfire 3.10 'u yükledikten sonra spark 2.7 'yi yüklemeyin. Yüklediyseniz program files ve Kullanıcılar>...>App Data>Roaming 'ten spark klasörlerini siliniz ve Spark 2.6.3 'ü yükleyin.

 Yükleyip şifre giriş ekranı geldiğinde giriş demeden önce gelişmişe tıklayın ve en alttan 3. ü seçenek olan Eski SSL portunu kullanı işaretledikten sonra giriş yapınız. 

Sorun çözülmüştür. 🙂 

 
Gönderildi : 11/05/2015 20:31

Paylaş: