Forum

Mac Hdd Görm&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Mac Hdd Görmüyor (Bootcamp)

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,815 Görüntüleme
(@ismailcaglar)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar bootcamp ile win 7 kurmak istedim herşey güzel ilerledi disk i bölüntüledim fakat bilgisayarı tekrar başladığı zaman ''alt'' tuşuna bastıktan sonra sadece ''MAC HDD'' görünüyor. Yani ''EFI''' setup görünmüyor. Pc açık iken disk bölümünde ''WININSTALL'' ve ''BOOTCAMP'' hdd görünüyor. 2 gündür uğraşıyorum win7 kurmak için sonuç gene aynı. Bilgisi olan varmı bu konu hakkında ?

 

EDİT :  Arkadaşlar birde şunu fark ettim. WİN 8 iso dosyasının içinde ''EFI'' bölümünde ''MİCROSOFT'' ve ''BOOT'' klasörü var. Benim kurmaya çalıştığım WIN 7 iso dosyalarında ise ''EFI'' bölümünde sadece ''MICROSOFT'' var. Bu yüzden başlangıçta ''OPTION'' tuşuna basınca görmüyor olabilirmi ? Çünki WIN 8 kurmaya çalıştığımda ''EFI'' setup görülüyor fakat oda ''windows bu diske yüklenemez. seçilen disk gpt bölümü stilinde'' diye hata veriyor ''NTFS'' olarak biçimlendirsem de gene olmuyor fakat WIN 7 kurmaya çalıştığımda ''EFI'' setup görünmüyor bile. Kafayı yedirtecek kaç gündür uğraşıyorum bir sonuç yok.. 

 

 
Gönderildi : 13/01/2014 22:35

(@yasarkiyak)
Gönderiler: 507
Honorable Member
 

Merhaba

 

Tam detayını bilmemekle beraber geçen hafta yeni aldığımız mac e boot camp ile win8.1 64bit kurdum ve hiçbir sorun yaşamadım.  Win7 için de aynı koşulların geçerli olduğu belirtilmişti. Bence cd'nizi kontrol edin. Yine sorun yaşarsanız apple support bu konuda iyi destek veriyor, appledan destek isteyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 17/01/2014 11:25

(@R.UgurKaraman)
Gönderiler: 7
Active Member
 

Merhaba,

Tam detaylı yardımcı olabilmemiz için biraz daha ayrıntılı bilgi gerekli.

Öncelikle diski bölebildiğinizden emin olabilmek için Boot Camp çalıştırıp bölmüş olduğunuz windows alanını görebiliyormusunuz ? Eğer windows için ayırmış olduğunuz alanı görüyorsanız silip yeniden oluşturunuz.

Kısaca kurulum adımları;

1-)Boot Camp çalıştırılır ve windows kurulum işaretlenir

2-)Window 7 dvd si sürücüye takılır ve boot camp uyarısı ile cihaz yeniden başlatılır.

3-)Açılan ekran direk windows 7 kuruluma düşücektir.Disk yapılandırma ekranlarında BOOTCAMP yazılı disk alanı formatlanıp yeniden kurulur.

Şuan bende bir kurulum gerçekteştirdim. Herhangi bir problem yaşamadım.

Eğer probleminiz devam ediyorsa adımları tek tek beraber gidebiliriz.BOOTCAMP ekran görünütülerinizide bizimle paylaşabilirsiniz.

 
Gönderildi : 17/01/2014 14:31

Paylaş: