Forum

Ortak kullanımda ex...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ortak kullanımda excel tablosunu kim kullanıyor...

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
514 Görüntüleme
(@selimyesil)
Gönderiler: 94
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar hocalarım forumda araştırdım ama bulamadım.yada gerekli kelimeleri kullanamadım.sorunum şu şirketimizde intranet üzerinde sevkiyat tablosu diye bir excel tablosu var bu tablo bir kişi tarafından düzenleniyor.diğerleri sadece bakabiliyor.bu tabloya o an ve geçmişte kim bakmış hangi tarih ve saatte bakmış görebileceğim bi program varmı.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

 
Gönderildi : 26/07/2008 15:14

(@alperozdemir)
Gönderiler: 703
Prominent Member
 

Merhaba aşağıdaki makaleye göz atabilirsiniz.


Audit Object Acces                         : Sistem üzerinde var olan nesnelerin (dosyalar, klasörler, posta kutusu) kullanımını izler. Varsayılan ayar olarak yapılandırılmamıştır.



Şirketimizde bulunan bazı dataların önemi sebebiyle, bu dataların izlenmesini sağlayabiliriz. Bu izleme olaylarını, yazmasını istemiş olduğumuz klasör ve dosyaların, hangi kullanıcı tarafından, ne zaman değiştirildiğini - değiştirilmeye çalışıldığını, okunduğunu – okunmaya çalışıldığını,   silindiğini – silinmeye çalışldığını vb.. uygulamış olduğumuz Policy’ ler saysinde, bunları tespit edebiliriz.


Policymiz ile obje erişimine olan ihtiyacımız doğrultusunda Başarılı veya Başarısız olayları yazmasını ayarladıkdan sonra, izlenmesini istediğimizi dosya veya klasörümüzün, hangi kullanıcıları izlemesini ve hangi eylemleri izlemesi gerektiğini uygulayabiliyoruz.


http://cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/03/29/domain-ortm-n-n-event-viewer-le-takip-edilmesi.aspx

 
Gönderildi : 26/07/2008 16:31

Paylaş: