Forum

acronis schdule tas...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

acronis schdule task ile günlük full backup alma işlemi ve incremental oluşturulan backup recovery işlemleri

22 Yazılar
7 Üyeler
0 Likes
1,521 Görüntüleme
(@sertacsirma)
Gönderiler: 180
Reputable Member
 

Biraz konuyu hortlatmış gibi oldum galiba ama aklıma takılan bir sorun var. Şimdi yukarıdaki yedekleme planına göre elimizde (5 günlük bir plana göre). Sürekli 5 adet sayısı artmayan tib dosyası olacak. Fakat ben istiyorum ki haftanın 5 günü sürekli farklı isimlerle örneğin 28092010-29092010-30092010 gibi yedeklerim olsun.  Yani tib dosyası sayısı sürekli artsın. Böyle bir planlamayı nasıl yapabiliriz acaba?

 
Gönderildi : 29/09/2010 02:25

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Tabiki bu işlemi yapabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken Task oluşturduğunuzda ayarları Manuel seçin daha sonra aşağıda yazdığım bat içeriğini bir dosya içerisine yazıp bat haline getirin ve manuel ayarlarda pre/command ayarlarına bunu ekleyin. Yedek almadan bir önceki dosyayı otomatik olarak tarih değiştirecektir. Fakat burada bir eksi yön ise disk durumunuzu sizin sürekli kontrol etmeniz gerekmektedir aksi durumda sürekli olarak artan yedek miktarınız nedeniyle diskte yer kalmayacaktır. Bu nedenle en sağlıklısı üzerine yazılan yöntemdir.


Not : Bat dosyası ingilizce dil seçilmiş ise sorunsuz çalışmaktadır. Türkçe dilde bazı değişiklikler yapılması gerekmektedir. Yedekleme 2 türde olacağından aşağıdaki Part 1 lokal kullanım içindir , Part 2 ise network üzerinde yedekleme içindir. Bu nedenle aşağıdaki örnekten yararlanarak kendinize en uygun olanı seçiniz ve gerekli değişiklikleri yapınız.



rem ***** Part 1: Local use **


rem  You should edit the next line beginning with cd and substitute your real
rem  drive letter for x: and path to the backup directory


rem cd /d x:\backup_directory


rem dir
rem pause


rem  You should edit the next line beginning with if and substitute your real
rem  backup_filename. The file extension can be whatever you need


rem if exist backup_filename.tib rename backup_filename.tib "%date:/=.%.tib"


rem dir
rem pause


rem * Part 2: Network use *
rem Please substitute network name and path for "\\Location\Path"
rem substitute the password for the [password] and user name for [username]
rem please do not forget to remove the brackets


rem net use "\\Location\Path" [password] /user:[username]
rem pause


rem if exist "\\Location\Path\backup_filename.tib" rename "\\Location\Path\backup_filename.tib" "%date:/=.%.tib"


rem pause


rem net use "\\Location\Path" /delete


rem pause


rem ********************************


rem  After you verify that this batch file works, rem out the
rem  dir and pause commands

 
Gönderildi : 01/10/2010 17:57

(@ebizsel)
Gönderiler: 10
Active Member
 

Sinan hocam

burada bulunan pazartesi-salı-....    tib uzantılı dosyalar ayrı ayrı oluştuturulmuş schedule task planlaması şeklinde mi? Weekly şeçeneğini seçtim fakat buradaki Every week seçeneğinde 1 seçeneğini değiştirmem gerektiğini düşünüyorum.Yardımlarınız için teşekkür ederim.Ayrıca buraya üye olduğum için kendimi şanslı hissediyorum.1 haftadan beri lisanslı kullanıcı olduğumuz halde acronis teknik servis telefonlara çıkmıyor.Açıkçası çözüm park iyi ki var.

Merhaba,

Sorunuza daha iyi yanıt verilebilmesi için hangi Acronis ürününü ve versiyonunu kullandığınızı belirtmeniz faydalı olur. Bu forumda Acronis True Image Home, Acronis True Image Enterprise Server (V9.1), Acronis True Image Echo Enterprise Server (V.9.5, V9.7), Acronis True Image Echo Server for Windows(V9.5, V9.7), Acronis Backup & Recovery 10 Advanced Server, Acronis Backup & Recovery 10 Server for Windows vb. gibi bir çok sürüm ile ilgili soru soruluyor. Ancak bu sürümlerin bir çok farkı bulunmakta. Sizin kullandığınız sürüm bilinemezse yanlış cevaplar alabilir veya cevap almakta vakit kaybedebilirsiniz.

Sorunuzun cevabı, Acronis Backup & Recovery 10 ürünlerinden birini kullanmaktır. Bu versiyonda sizin istediğiniz gibi her gün full backup alabilmenizi sağlayan bir "custom" Backup Scheme bulunmakta.

Bu arada, Acronis'in distribütörü olan Kavi, maalesef telefon ile destek vermemektedir. Bunun yerine www.destekservisi.com adlı bir site oluşturmuş ve tüm ürünlere buradan destek vermektedir. buradan Türkçe bilgi bankasına ulaşabilir, ticket oluşturabilir, veya Online Chat ile destek alabilirsiniz. Bu arada destek alınabilmesi için güncel sürümün kullanılıyor olması gereklidir. Eski versiyonlara üretici firma Acronis dahi destek vermemektedir.

 

İyi çalışmalar,

 

 

 
Gönderildi : 08/10/2010 02:42

Sayfa 2 / 2
Paylaş: