Forum

Openfire-Wildfire K...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Openfire-Wildfire Kurulum sorunu ?

16 Yazılar
8 Üyeler
0 Likes
621 Görüntüleme
(@ibrahimkalayci)
Gönderiler: 219
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba Openfire-Wildfire ın makalelerini gözden geçirdim ve kuruluma başladım .Kurulum bitiyor lunch admin console dediğimde
benden istenen username ve password 'ü girdiğimde incorrect hatası veriyor.Admin console a giriş yapamıyorum .
Username olarak makale 13. aşaması yani kurulum sonunda istediği mail adresindeki username i ve şifreyi giriyorum .Hata veriyor daha sonra mailin tamamını yazıyorum yine hata veriyor, domaindeki administrator hesabını deniyorum hata hep ynı hata kullanıcı adı yada parola yanlış ve AD için eklenen video yuda izledim o şekildede denedim yine aynı şekilde sonda istediği administrator account unu kabul etmedi test ettiğimde .

Admin consol a nasıl girebilirim kurulumu yapılandıramıyorum dewam ettiremiyorum neden böyle bir hata verir neden son aşamada kullanıcı adını tanımaz benzer sorunla karşılaşan varmı ?


srv2003std.r2 üzerine kurulum yapılacak.(xp de denedim yine aynı)
firewall var fakat local ve kısıtla yok
version: openfire_3_4_5.exe

 
Gönderildi : 28/05/2009 21:00

(@EmreYILMAZ)
Gönderiler: 200
Reputable Member
 

Mrb Peki farklı bir kullanıcı adı denedinizmi herhangi bir isim illa domainde veya pc hesabında dahil olması gerekmiyor birde eski sürümlerden indirip o şekilde deneyiniz ?

 
Gönderildi : 29/05/2009 11:41

(@ibrahimkalayci)
Gönderiler: 219
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Emre bey
denedim fakat yine olmadı yine olmadı ben aslında sizin eklediğiniz AD ye göre yapılandırma şeklindeki kurulumu uygulamak istiyorum fakat ordada son aşamada account istiyor test ettiğimde hata veriyor


şimdi kaldırıp 3.4.6 versiyonunu yedeniden kurmayı denedim fkat değişen bir şey olmadı aşşağıdaki resimlerdeki gibiaynı hata devam ediyor ..Belkide basit bir şey  yanlış gitmesini sağlıyor olabilir parolanın ..ama ne nasıl bir çözüm olabilir ilk başta profil setting de test te hata olmadıgı halde neden son aşamada şifrede hata verir defalarca denedim yanlış olmadıgından eminim .

işletim sistemi  server2003 R2  en.


hata

 
Gönderildi : 29/05/2009 12:59

(@EmreYILMAZ)
Gönderiler: 200
Reputable Member
 

Mrb Password policy olabilirmi AD de şifreyi şu şekilde denermisiniz Password1 diye

 
Gönderildi : 29/05/2009 17:43

(@ibrahimkalayci)
Gönderiler: 219
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

denedim olmadı yine aynı. Fakat ben anlamadım bi gariplik var .Add administrator kısmında AD den bir kullanıcı yi admin olarak eklememi istemiyor mu?
ve test dediğimde de o kullanıcının parolası gerekmiyormu bu versiyonu ewde bağımsız pc de kurup deneyeceğim aynı şekilde mi hata veriyormu diye

 
Gönderildi : 29/05/2009 18:06

(@ibrahimkalayci)
Gönderiler: 219
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Ben bu open fireyi çözemedim ya bana denk  geldi ve benim dışımda kimse bu yeni halini kurmadı  yada bişey var gerçekten yada ben anlamadım . 

şirrket içi mesajlaşmaya yönelik bu programa gerçeten ihtiyacım var yapılandırmak ve kurmak için sabırsızlanıyorken administrator console da tıkandım kaldım ilerleyemiyorum makaleler de var herşeyi uyguluyup kurucam fakat şu administrator console a bir türlü login olamadım .Yardımcı olun ark lar ben dediğim gibi openfire yi http://www.igniterealtime.org/downloads/download-landing.jsp?file=openfire/openfire_3_6_4.exe  adresinden indirip ewde herseyden bagımsız pc m de default basic ayarlarla(AD yapılandırması değil) denedim fakat onda da aynı sonucu verdi
nedir bu admin console a giriş için username ve password  nden password olarak denene bilicek herseyi denememe ragmen login olaamam 
Ayrıca Eme bey eski versiyonunu da bulamadım prg mın sizde varsa paylaşırmısınız.. openfire3.4.5 var onda da aynı ekilde login olamadım

 
Gönderildi : 31/05/2009 04:17

(@eroldursun)
Gönderiler: 2171
Famed Member
 

soruna cevab değil ama


sorununa başka bir çözüm :))


server olarak ====== ejabberd


clinet olarak ======= pandion


üzerinde çalış istersen


 

 
Gönderildi : 31/05/2009 08:43

(@ibrahimkalayci)
Gönderiler: 219
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Erol bey Saolun fakat dediğiniz yazılım linux için ideal sanırım küçük bir araştırma sonucu uğraşmaktan vazgeçtim  .


 Ben dün bir şekilde openfire servisini durdurup yeniden başlattıktan sonra login olabildim nasıl oldu bende anlamadım daha öncedee  denemiştim olammıştı.
Sonra Hakan beyin makalelerini inceledim ve yapılandırmayı tamamladım AD için. Herşey client yazılımları dahil inceleme sonrası başarılı bir şekilde çalışıyorken .Hakan beyin makaleleinin son bölümünde gördüğüm log olayına kafam takıldı ve onun dediği versiyonu 2.6.1 di sanırım dosyalar bölümünden indirdim ve herşeyi silip onu kurdum fakat yine login olamadım .üzerine tekrar son versiyonu sbah yapılandırdıgım versiyonu kurmak istedim fakat yine login olamama sorunu tekrarladı . Sırf I-ball için logların plug in i için silmiştim ve yeniden eski haline alamadım .

Sonra openfire ve wildfire ile ilgili herseyi makineden kaldırdım.Regedt32 ten 15 20 arası kayıt bulup tek tek sildim sonra restart ettim makinayı yeniden son versiyonu kurmayı denedim ve login oldum cünkü daha önce yapmıştım yine yapmam gerekiyordu sadece vakit kaybı oldu benim için ve plug in i yine kullanamadım ama busefer dokunmuyorum bu şekilde devam ediceğim..

Şimdide
3.6.4 versiyonunda çalışan Log ların çözümü için plug in arıyorum eski versiyon kur üzerine kur karışıklıklarına girmeden temiz kurulumu bozmadan kullanılabilecek bir  plug in arıyorum .

iyi çalışamalar..


 
Gönderildi : 02/06/2009 11:54

(@ibrahimkalayci)
Gönderiler: 219
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Active directory ile entegre edip ad de openfire diye bir grup oluşturup kullanıcak kişileri  bu grubun içine aldım .Open fire  bu grubu gördü ve ben share ettim grubu yani herkesin listesinde otomatik olarak gruptaki kullanıcılar eklenmiş ve read-only olarak geliyor .Fakat sorun şu eklenmemiş unutulmuş bi iki kullanıcı ve yeni user olabilir yine gibi kullanıcılar var + yanlışlıkla eklenen kullanıcılar da var  bunları ekleme silme işlemlerini ad üzerinden.

Grup üyerini silip yada ekliyorum fakat bu openfire server a yansımıyor senkronize etmiyor .Neden olabilir silmek istediğim eklemek istediğim kjişiyi nasıl ekleyeceğim neden senkronize çalışmıyor grup ekledikten sonra ..

 
Gönderildi : 02/06/2009 21:22

(@mustafakaya)
Gönderiler: 1056
Noble Member
 

k.adı : admin   şifre : admin  olarak denermisin.[A]

 
Gönderildi : 02/08/2009 18:16

(@RamazanArslan)
Gönderiler: 16
Eminent Member
 

Hakan beyin anlatmış olduğu gibi bende kurdum ne ad entegrasyonu olarak nede defaultta hiç bir şekilde giriş yapamadım.


şifreyi kabul etmiyor.


başka pclerde belki 10. deneyişim ama olmuyor. sorun ne anlayabilmiş değilim.


 

 
Gönderildi : 30/03/2010 19:04

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

AD ile entegre bir şekilde mi kuruyorsun? Eğer böyle kuruyor ve veritabanı için SQL veritabanı kuruyorsan sorun çıkmaması lazım. Ama eğer ki bu şekilde kurmuyorsan sorun çıkması lazım çünkü en son sürümündeki bu sorun bir Bug, çözümü var ama şuan tam olarak nasıl olduğu aklımda değil. Birazdan bakarım.


 


Ama onunula uğraşmak istemiyorsanız bir önceki sürümü olan 3.6.3 sürümünü kullanabilirsiniz yada 3.6.5 sürümünü bekliyeceksiniz ki bununda ne zaman çıkacağı meçhul cidden.

3.6.3 indirme linki : http://www.igniterealtime.org/downloads/download-landing.jsp?file=openfire/openfire_3_6_3.exe

 
Gönderildi : 02/04/2010 22:35

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

3.6.4 sürümüden Openfire'ın kendi veritabınını kullananlar admin giriş sorununu şu şekilde düzeltebilirler.


 


 C:\Program Files\Openfire\embedded-db konumunda yer alan openfire.script dosyasını Notepad ile açıp aşağıda yer alan değerleri kendi dosyalarında yer alan değerlerle değiştirsinler. Programı yeniden başlatın.


Daha sonrasında Admin girişi yapmayı denesinler, fakat şifreniz burada tt1236 dır. Yani kullanıcı adı admin, şifresi ise tt1236 olacaktır. Başarılı bir şekilde giriş yapacaksınızdır bundan sonra...


 


[img] [/img]


 



INSERT INTO OFUSER VALUES('admin',NULL,'2e3a411f3c3b7ad33bc728e8a4589549967a67f12a08bbfa','Administrator','[email protected]','001270231087081','0')
INSERT INTO OFID VALUES(18,1)
INSERT INTO OFID VALUES(19,1)
INSERT INTO OFID VALUES(23,1)
INSERT INTO OFID VALUES(26,1)
INSERT INTO OFPROPERTY VALUES('passwordKey','XX5U97a09nJ0OON')


 


 

 
Gönderildi : 03/04/2010 00:30

(@ummani)
Gönderiler: 2
New Member
 

C:\Program Files\Openfire\conf|openfire.xml

dosyasındaki  <connectionTimeout>1.0</connectionTimeout>

yapın ben denedim oldu 

 <connectionTimeout>10.0</connectionTimeout> 

 
Gönderildi : 11/04/2010 15:48

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

hata

 

Kimlik doğrulama için AD entegrasyonunu seçmişsiniz dolaysıyla burada vereceğinz Administrator adı AD yapınızda varolan bir hesap olmalı ve şu şekilde yazılmalı.

 

[email protected] yada DOMAINADI\Ibrahim olmalı....

 
Gönderildi : 14/04/2010 11:56

(@OnurAYDIN)
Gönderiler: 193
Reputable Member
 

merhaba, aynı sıkıntı ile bende sinir olmuştum ve sorunu tesadüfen buldum. cevap belki geç olacak ama bundan sonra arayanlar bulsun dedim...

 

conf klasörünün içindeki openfire.xml dosyasını açtığınızda <securePort>9192</securePort>  şeklinde güvenli bağlantı portu var.

admin konsolunu açmak için https://openfireserverip:secureportnumaranız şeklinde girin. gelen forma kurulumda belirlediğiniz şifreyi girin kabul ediyor...

 dedim ya tesadüfen bide böyle deneyeyim dedim, tuttu 🙂

 
Gönderildi : 11/07/2010 17:34

Paylaş: