Forum

backup strategijile...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

backup strategijileri

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
527 Görüntüleme
(@yavuztekno)
Gönderiler: 64
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

öncelikle herkese iyi çalışmalar diliyorum,yeni işe başladığım için biraz heyecanlıyım doğru sorular soramamaktan çekiniyorum,


velhasıl çalıştığım şirkette yeni olduğum için yapıyı anlayabildiğim kadarısıyla size sorumu yönelteceğim


yaklaşık 20 tane envai çeşit server ımız var ve bunların içlerinde hayati bilgiler tutulan 2 tanesi var ve 3 tanesi de sanal server ama bunları fiziksele aktardık şimdi şirketimizde yapmak istediğimiz bu 3 tane sanaldan fiziksele aktarılmış server lara yedek alacağız.şu an için aldıkları yedeklerin bir kısmını teyp yoluyla ve bir kısmını da acronis le almaktalar ama artık daha düzgün ve stabil bir yedekleme planımızın olmasını istiyorlar ve bu konuda da benden bir proje hazırlamamı istediler sizlerinden yardımlarını bekliyorum tecrübelerinze dayanarak karşı tarafa en iyi yedekleme planın bulabilmek için hangi soruları sormalıyım sistemde ciddi bilgiler mevcut ve bu ilk işim en ufak bir hatam sektörde sonumu getirir 🙂  sizlerden ricam kendi şirketlerinizde kullandığınız yedekleme yollarınızı anlataiblirseniz sevinirim ve benim sistemimde de sağlam bir yedekleme planı oluşturmama yardımcı olursanız sevinirim hepinize iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 13/02/2010 20:20

(@ramazandeveci)
Gönderiler: 61
Estimable Member
 

Yavuz Bey Merhaba,
Öncelikle yeni işinizde başarılar dilerim. Bilgi İşlem bölümünün hayati önem taşıyan konuların başında yedekleme üniteleri olduğu aşikârdır. Yapınızı tam anlamıyla bilmemekle beraber kendi yapımızdaki çalışmaları size örnek olarak ileteceğim. Ayrıca yedekleme hattında merak ettiğiniz ayrıntılı makaleleri makaleler çözümpark sitesinde mevcuttur.
1. Yedeklemeyi neye yapacaksınız? Şirketimizde, Qnap TS-259 Nas Server kullanmaktayız. Şahsen çalıştır arkana bakma :). Diğer ürünleri http://www.qnap-tr.com/default.aspx buradan'da bulabilirsiniz.
2. Neyi yedekleyeceksiniz. Şirketimizde, SQL Server, Remote Profile Dosyaları, Paylaşımdaki Klasörler, Güvenlik Kamerası kayıtları
3. Ne ile yedekleyeceğiniz. Şirketimizde, açık kaynak kodlu olan simple bir yazılım olan Cobain Backup Programını kullanıyoruz, bir çok özelliği içerisinde barındırmakta. Örn. Sıkıştırma, şifreleme vb. http://www.educ.umu.se/~cobian/cobianbackup.htm buradan temin edebilirsiniz. Bunun yanında Microsoftun kendi çözümü olan bulunmaktadır.
4. Nasıl bir yedekleme politikanız olacak. Şirketimizde, SQL Server’ın her gün gece 00:00 tam yedek almaktayız. Gün içerisinde 1 saat ara ile değişen yedeği alınmaktadır. Bu söylediklerim tamamen sizin imkânlarınıza tabi şeyler olduğunu hatırlatmak isterim.


Bunları okudundan sonra yeniden fikir alışverişinde buluna biliriz. 

 
Gönderildi : 14/02/2010 00:18

(@ElifOSMAN)
Gönderiler: 158
Reputable Member

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


Her şirketin olduğu gibi sizin de bir disastery recovery planınız olmalı. Backuplama konusunda archserve, type-backup üniteleri, acronis imaging kullanmaktayız. Ortamdaki server ve backuplama üniteleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Bunları günlük, haftalık ve aylık olacak şekilde planlayabilirsiniz.


Tabiki felaket senaryosu planı bütçeye bağlıdır.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 14/02/2010 02:22

Paylaş: