Haberler

Claude Code Kullanıcıları Sürpriz Token Sınırlamalarından Şikâyet Ediyor

Anthropic’in Claude Code platformunu geliştirme amaçlı kullanan yazılımcılar, son günlerde token kullanım limitlerinde beklenmedik değişiklikler yaşandığını bildiriyor. Kullanıcılar, token kotlarının çok hızlı tükendiğini ve bazı eleştirilerinin Discord kanalında dikkate alınmadığını ifade ediyor. Anthropic ise sorunun tatil dönemi bonus kullanım süresinin sona ermesinden kaynaklandığını açıklıyor.

Kullanıcılar Token Limitlerinin Dramatik Şekilde Azaldığını Bildiriyor

Kimliğini açıklamak istemeyen bir kullanıcı, The Register’a Discord etkileşimlerinin ekran görüntülerini sağladı. Kullanıcı, Claude Code günlüklerinin token düzeyindeki analizine göre limitlerin yaklaşık yüzde 60 oranında azaldığını iddia etti. Kullanıcı, bu değişikliğin Anthropic’in halka arz öncesi maliyetleri düşürme girişimi olabileceğini öne sürdü. Anthropic iddiayı reddederek limitlerin normal seviyelerine döndüğünü belirtti.

Reddit üzerinde paylaşılan gönderilerde, Claude kullanımının beklenenden daha hızlı tükendiği belirtiliyor. Katılımcılar, model etkileşimlerinin önceki döneme göre daha fazla token tükettiğini ve bu durumun hesap limitlerine daha erken ulaşılmasına neden olduğunu aktarıyor. Claude Developers Discord kanalında bir geliştirici, kurumsal hesabındaki token kapasitesinin tükendiğini paylaşarak sorunun ciddi boyutlara ulaştığını belirtti.

Anthropic temsilcisi, The Register’a yaptığı açıklamada, kullanıcıların limit düşüşüne ilişkin endişelerinin temelsiz olduğunu ve sorunun tatil dönemi bonus kullanımının sona ermesinden kaynaklandığını aktardı. Şirket, 25-31 Aralık 2025 arasında Claude modellerinin kullanıcı limitlerini geçici olarak iki kat artırmıştı. Bu artış, tatilde olan kurumsal müşteriler nedeniyle boş kalan işlem kapasitesini değerlendirmek için yapılmıştı.

Claude Developers Discord kanalında bir yönetici, forum katılımcılarından kullanım limitleriyle ilgili endişelerini paylaşmalarını talep etti. Kullanıcılar, limitlere kısa sürede ulaştıklarını ve Pro veya Max aboneliklerine rağmen hizmeti verimli kullanamadıklarını belirtti. Bazı kullanıcılar, Sonnet ve Opus modellerinde limitlere 10-15 dakika içinde ulaştığını bildirerek bu durumun geliştirici çalışmalarını engellediğini ifade etti.

Reddit ve GitHub üzerinden bazı kullanıcılar, yüksek token tüketiminin Claude Code sürümünden kaynaklanabileceğini öne sürdü. Bazı kullanıcılar, 2.0.61 sürümüne geri dönmenin sorunu çözdüğünü bildirirken diğerleri bu yöntemin etkili olmadığını paylaştı. Anthropic ekibi, tüm raporları incelediğini ancak token kullanımında bir hata tespit etmediğini açıkladı. 4 Ocak 2026 tarihli bir hata raporu ise tatil öncesi kullanım limitlerine dönüşte sorun yaşandığını ortaya koyuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu