Haberler

PayPal, Kripto Para Alım Satım Hizmetini Başlatıyor

PayPal bitcoin alım satımı yapacak.

PayPal, kullanıcıları için kripto para alma satma ve saklama hizmetini başlattığını duyurdu, bitcoin yükselişe geçti.

346 milyondan fazla kullanıcıya sahip, internetin en büyük ödeme sistemi olan PayPal için bu yıl başlarında kripto para alım satım hizmeti için çalışmalarda bulunduğu söylentileri gerçekleşti.

eBay’in yan kuruluşu olan şirket, bu hizmetler için Paxos ile ortaklık yaptı. Sistem şimdilik Bitcoin(BTC), Ethereum(ETH), Bitcoin Cash(BCH) ve Litecoin(LTC) kripto paralarının destekleyecek.

Şirket yayınladığı resmi yazıda; “Gelişen teknolojik altyapılar sayesinde dijital para birimlerini yaygınlaşması git gide artmakta. Bank for International Settlements tarafından yapılan bir ankete göre, dünya nüfusunu önemli ölçüde tesmsl eden 10 merkez bankasından biri, önümüzdeki üç yıl içinde kendi dijital para birimlerini çıkarmayı bekliyor.” Ayrıca PayPal kullanıcıları için kripto para birimine yatırım yapmayla ilgili riskleri, fırsatları ve blockchain teknolojisi hakkındaki eğitim içerikleri sunulacak. 31 Aralık 2020’ye kadar kripto para alırken veya satarken komisyon veya işlem ücreti alınmayacak.

Bitcoin yükseldi

21 Ekim 2020 tarihinde resmi olarak açıklama ile bitcoin 12.000 dolar seviyelerinden 13.000 dolar seviyelerine yükseldi. An itibariyle 13.140 dolar (109.120 TL) seviyelerinde seyrediyor.

Türkiye’de ne olmuştu?

2020 yılı ilk yarısında işlenen 222 milyar dolarlık hacmiyle online ödeme sistemlerinin büyüğü olan PayPal, 30 Mayıs 2016’da BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) yaptığı lisans başvurusunun reddedilmesiyle resmi olarak Türkiye’de faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER

Kaynak

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu