Haberler

Turhost Dedicated Server Kiralama Hizmetleri Yenilendi

Kurumların ihtiyacı olan sunucu donanım ihtiyaçlarınızı, satın alma yerine çok daha ekonomik olan kiralama yoluyla da karşılayabilirsiniz. Böylelikle elektrik, internet, sunucu donanımı ve barındırma gibi tüm sunucu gider kalemlerini tek bir aylık ödeme ile ve toplam sahip olma bedelleri neredeyse yarı yarıya az bir şekilde hizmet alabilirsiniz.

Dedicated Server Kiralama

15 Yıldır müşterilerine kaliteli ve kesintisiz kurumsal bulut ve fiziksel sunucu kiralama hizmetleri veren Turhost, Eylül ayı itibari ile yeni nesil kiralık sunucu hizmetlerini müşterilerine sunmaya başladı. Mevcut altyapılarında 2500 e yakın aktif sunucu kiralama müşterisine hizmet veren firmanın, yeni fiziksel sunucu kiralama hizmetleri ile yurt içinde sunucu barındırma servislerinde dünya standartlarını yakaladığı görülmekte.

Firmanın fiziksel sunucu paketlerinde daima kurumsal bileşenler kullandığı bilinmekte. İşlemci tarafında Intel Xeon E5 serisi işlemciler, SSD disk tarafında ise SATA3 (6Gbit/s)  ve SAS3(12Gbit/s) interface’e sahip özel kurumsal SSD diskler kullanılmakta. Ayrıca veri güvenliği için AVAGO (LSI) model Hardware RAID kartlar da sunucularda müşterilere sunulmakta. Bir diğer özellik te tüm RAM bileşenlerinin hata ayıklamalı özel ECC Registered RAM olması.

Turhost,  sunucu barındırma hizmetlerini Türk Telekom İstanbul Gayrettepe Verimerkezi üzerinden sağlamakta. Türkiye’nin en iyi veri merkezlerinden biri olan ve %100 yedekli elektrik, internet ve soğutma kapasitesine sahip olan bu veri merkezinde, Turhost’a özel olarak ayrılmış, %100 fiziksel güvenliği sağlanmış ve 3000 sunucu kapasitesinde 2 adet kapalı sistem odası tahsis edilmiş durumda. Türk Telekom Gayrettepe veri merkezinin bir özelliği de gelişmiş omurga bağlantıları sayesinde Türkiye’deki tüm fiber ve adsl ağlarına en hızlı şekilde bağlantı sağlayabiliyor olması.

Turhost’ un Yeni Alt Yapı Özellikleri

Gelin birlikte yeni altyapı özelliklerine bir göz gezdirelim;

Yeni SAS3 Interface e sahip kurumsal SSD Diskler

Saniyede teorik olarak 12Gbit (1.5 Gbyte/sn) veri işleme kapasitesine sahip bu özel kurumsal SSD diskler ile veri güvenliğinden taviz vermeden ışık hızında bir veri iletişim performansına sahip olursunuz. Kullanılmakta olan kurumsal ssd diskler sayesinde diskiniz dolsa bile daima sabit ve hızlı bir ssd performansına sahip olursunuz.

Yeni nesil LSI (Avago) 3108 Donanımsal RAID Kartları


Bu gelişmiş hardware RAID kartları sayesinde kaç adet SSD disk kullanıyor olursanız olun yüzbinlerce IOPS (random read/write) kapasitesinde veri okuma yazma işlemini en hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Gelişmiş RAID algoritmaları sayesinde RAID1, RAID5, RAID6, RAID1+0, RAID5+0 tanımlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Ekonomik Dedicated Server Kiralama

Yeni Turk Telekom 1Gbit Port İmkanı

Daha önce sunulmakta olan 100Mbit internet portunun yanında artık bir çok sunucu modelinde 1000Mbit port imkanı sunulmakta. Türkiye’nin en kaliteli veri merkezi ve internet kapasitesine sahip Türk Telekom Gayrettepe Veri Merkezi üzerinden böylesine yüksek bir internet erişim kapasitesini bu kadar ekonomik fiyatlar ile sunulması önemli bir konu.

Daha fazla SSD Disk, RAM ve CPU, Daha Ucuz Fiyatlar ile hizmet için Yenilenen sunucu paketlerinde artık daha fazla donanımsal kaynağı daha ucuz dedicated server kiralama fiyatları ile sunulmakta.


En yoğun sitelerde çift işlemci rahatlığı

Ekonomik Çift İşlemci Sunucular

E100 ve üstü modellerde çift işlemci bulunmakta.Her fiziksel sunucu için tanımlı 20 adet yüksek kapasiteli (2.8GHz/3.6GHz) fiziksel cpu core (40 Core HT) sayesinde en yoğun uygulama sunucusu (MSSQL, Web, Exchange, MySQL, Apache vb) işlemci ihtiyaçları sorunsuz bir şekilde karşılanabiliyor.

Yeni sunucu hizmetleri Eylül ayı itibari ile satışa sunuldu. Verilen sunucu kiralama hizmetlerinin yanında Turhost, sektörde bilinen en iyi destek hizmetlerini de sunmakta. Herhangi bir sunucu sorununda, teknik ekip yanınızda. Ayrıca yedekli çalışma ortamı sayesinde her türlü sunucu parça arızasında bir kaç saat içerisinde parça değişim garantisi sunuluyor.


İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. yaklaşık 10 yıldır hem bireysel olarak hemde müşterilerimde turhost ile çalışıyorum. Özellikle sorunlar için açmış olduğum case lerde hızlı bir dönüş alıyorum ve sonucunda mutlu olarak case kapatıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu