Fortinet

Forticlient ile Zafiyet Tarama

Fortinet tarafından geliştirilen yeni nesil uç nokta koruma uygulaması olan Forticlient ücretsiz bir çok özelliği bize sunmaktadır. Vulnerability Scan özelliğiyle bize ücretsiz olarak Microsoft Windows, Microsoft uygulamaları ve 3. parti uygulamaların zafiyetlerini bulmamızda bize yardımcı olmaktadır.

Sistem Gereksinimleri;

Erişim Linki;

https://www.forticlient.com/downloads

Kullanım:

Kurulum tamamlandıktan sonra Forticlient zafiyet taramasını otomatik olarak başlatacaktır. Eğer otomatik olarak başlamaz ise VULNERABILITY SCAN / Scan Now’ı tıklayıp siz başlatabilirsiniz.

Tarama tamamlandıktan sonra bulmuş olduğu zafiyetleri sınıflandırarak bize göstermektedir.

Total Vulnerabilities Found rakamını tıklayıp detayları görüntüleyebiliriz.

Karşımıza sınıflandırılmış olarak zafiyetler sunulmaktadır. + simgesini tıklayıp detayları görüntüleyebiliriz.

Karşımıza zafiyetin önem derecesi ve yapılması gereken önerilen eylemi göstermektedir.  > simgesini tıklayıp detayları görüntüleyebiliriz.

Listelenen zafiyetler hakkında daha detaylı bilgilere erişmek için DETAILS bölümünde bulunan simgeyi tıklayıp zafiyetin detaylarını görüntüleyebiliriz. Bize ilgili zafiyetin detaylı açıklamasını ve zafiyetin referans linklerini göstermektedir.

İlgili zafiyeti ya da zafiyetleri seçerek Install Selected seçeneği yardımı ile zafiyetlerin giderilmesi için gerekli güncelleme ve işlemler yapılabilir.

Ya da VULNERABILITY SCAN / Fix Now’ı tıklayıp buradan da işlemler yapılabilir.

Lütfen ilgili işlemler yapılırken bekleyiniz, oturumunuzu ve bilgisayarınızı kapatmayınız.

Ve ilgili işlemler tamamlandı.

Zafiyet ve güvenlik açıklarını yönetim sürecinde ücretsiz bir uygulama olan Forticlient’ı kullanarak bu sürece katkı sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu