Forum

Linux Tanınmayan Et...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Linux Tanınmayan Ethernet Kartı Sorunu

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
1,317 Görüntüleme
(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, Debian bazlı işletim sistemlerinde kullanılmakta olan ethernet adaptörlerinin isimleri eth* şeklindedir ve her bir ethernet kartı takıldığında eth den sonra gelen numara artarak devam etmektedir. Bazı durumlarda eth kartınıza özel bazı ayarlar yapmış olabilirsiniz sabit IP MTU değerleri vs.. gibi. Bu durumda eth numarasının değişmesini istemeyebilirsiniz.

ETH numaraları debian temelli sistemlerde /etc/ude/rules.d/70-persistent-net.rules adlı dosyada tutulmaktadır. Çözümlerden birtanesi yei bir ethernet takıldığında ya da olan ethernet değiştirildiğinde bu dosyanın içerisine girerek MAC adres kısımlarını değiştirmektir, elbette bu işlem yapılırken yeni takılan ethernet kartının ikinci eth isimi de buradan kaldırılmalıdır.

Eüer tek bir ethernet kullanıyorsanız ve bu adaptör bozulduğu için yenisi ile değiştirdi iseniz Linux bu ethernet kartını açılışta tanıyacaktır ve başka ethernetiniz yok ise eth1 olarak sisteme ekleyecektir. Aslında configirasyon dosyalarınızı tekrar bu ethernet adaptörü adına görede tekrar düzenleyebilirsiniz lakin en kolay yolu " sudo rm -r /etc/ude/rules.d/70-persistent-net.rules" yazarak bu tabloyu silmek ve bilgisayarı yeniden başlatmaktır. Bu şekilde açılışta Linux etherneti tekrar tanıyacak ve ilk ethernet adaptörü ismi olan eth0 verecektir ve sizin konfigirasyonu dosyalarını değiştirmenize gerek kalmayacaktır.

Özellikle sanallaştırma işleri ile uğraşanlar için gerekli bir durum bir ağ yapısında aynı ethernet adresi iki cihazda olmaz bu nedenle clonlama yapılırken ethernet adresleri değiştirilir bu durumda sanal sistem ethernet kartını tanımaz ama bu dosyayı silip tekrar restart ederseniz sorun ortadan kalkar.

 
Gönderildi : 29/07/2012 19:44

Paylaş: