Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Pc sanallaştırma

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
370 Görüntüleme
(@YasinKALAYCI)
Gönderiler: 9
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;


Bir müşterimin aşağıdaki gibi bir isteği var mümkün ise microsoft platformu ile nasıl bir çözüm uygulayabiliriz yardımcı olabilirseniz sevinirim.


Fiziksel bir sunucu içinde sanal pc ler(xp) olacak.


Değişik lokasyonlardaki değişik kullanıcılar uzaktan bu sanal pc lere bağlanacaklar.


Her kullanıcının kendisine ait 1 sanal pc si olması gerekmekte.


Girilen kullanıcı ismi ile hangi sanal pc ye erişileceği önceden belirlenmeli.


Erişim mümkünse internet explorer üzerinden veya 80-443 portları üzerinden olması isteniyor.


Sanal pc ler üzerinde bir iletişim uygulaması çalışacağından uzaktan bağlanan kullanıcınınbilgisayarında bulunan ses aygıtları (hoporlor,microfon) sanala cevrılmeli.

 
Gönderildi : 01/04/2010 23:20

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,

Bu detaylı bir işlem öncelikle microsofta yönelecekseniz hyper-v teknolojisinden yararlanmalısınız.Bunun için server 2008 r2 ürünü ve lisanslarını almalısınızve bu yazılımları çalıştıracak sağlam donanım almalısınız.İçerisine sanal xpler kurup sp3 en düşük destek verilen xp yanılmıyorsam.Farklı portlardan internet üzerinden uzak erişim sağlayabilirsiniz.Yanılmıyorsam hyper-v ses desteği yok.

Diğer bir çözüm ise vmware kullanmanız her halikarda belli bir maliyeti göze almalısınız.

bu sanal makineleri oluşturmanızdaki amaç nedir?

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 02/04/2010 00:31

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba,


Kuracağınız sanal makine sayısına uygun konfigürasyonda server(lar) alıp, VMware ESX, Hyper-V server 2008 ya da Windows Server 2008 with Heyper-V kurun. (VMware ve heyper-v server 2008 ücretisz yazılımlardır diğer yandan Server 2008 with heyper-v ise yönetimi çok basit.) Sanal makineleri (XP) kurduktan sonra her birinin registrysinden RDP portlarını farklı ayarlayın ve eğer inetnet üzerinden bağlantı yapılacaksa modem/firewall üzerinden bu portları sanal makinelerinize yönlendirin.


Girilen kullanıcı ismi ile hangi sanal pc ye erişileceği önceden belirlenmeli.


Girilen kullanıcı ismine göre değil de kullanıcının bağlanmak istediği makine adına göre bağlantı sağlanır. Bunun için de kullanıcı bilgisayarındaki hosts (\WINDOWS\system32\drivers\etc'nin altında.) dosyasına sanal xp lerin ip numaralarını ve makine adlarını yazarak bunu sağlayabilirsiniz. (Değşik lokasyonlar arasında VPN varsa... Net üzerinden bağlantı sağlanacaksa kullanıcılar dış ip nosu ve bağlanmak istedikleri makinenin port nummarasını girerek bağlantı sağlayabilirler. Tabi bu portlar modem/firewalldan ilgili makineye yönlendirilmiş olmalı.


80-443 için ise sadece server 2008 TH web acces te bulunuyor ya da ben öyle biliyorum.


Ses için ise RDP'de local resources (yerel kaynaklar) tabındaki "Bu bilgisayara getir" seçerseniz seslerde gelir. Tabi uzak lokasyonlar için bant genişliği kullanımını artıracaktır.

 
Gönderildi : 02/04/2010 01:19

Paylaş: