Donanım

Intel vPRO Web Arayuzunun Acilmasi

Büyük ve küçük ölçekli tüm kurumlar, karmaşıklığı ve boyutu artmaya devam eden bilgisayar ortamlarının iş yükünü azaltacak çözümler arıyor. Bu çözümlere verilebilecek en son örnek intel vPRO teknolojisidir. Intel Vpro platform ile kurumların bu önemli hedeflerine ulaşmalarını sağlıyor. Intel vpro teknolojisi geleneksel yazılımların yetersiz kaldığı işletim sistemi hataları gibi durumlarda organizasyonların sistemlerini yönetip problemlere hemen cevap vermesini sağlıyor Bu makalede daha once bahsedilen vpro teknolojisi sayesinde makinaların kapalı dahi olsa açılabilen web arayüzünü ve bu arayüz ile yapabileceklerimiz göreceğiz.

Provision edilmiş hp dc7800p makinamızın 16992. Portuna bağlanalım. Gördüğünüz gibi provision edildikten sonra intel web arayüzü ile karşılaşıyoruz. Kerberos authentication kullanarak log on olalım.

 

image001

Resim -1

image002

Resim -2

 

Daha önce sözel olarak bahsettiğim system status durumunu görüyoruz. Makinamızın açık olduğunu system ID sini vb. bilgileri görebiliriz.

 

image003

Resim -3

Makinalarımız kapalı dahi olsa provision edilmiş ise sistem, işlemci, dim slotları ve diskler hakkında detaylı bilgi alabiliriz. Özellikle kaç tane DIMM slotu var hangisi ya da hangilerinde hangi özelliklerde RAM var bilgilerini control edebiliyoruz.

image004

Resim -4

 

System event log larını görebilirsiniz

 

image005

Resim -5

 

Hepimizi hoşuna gidecek olan power seçenekleri. Power 0n/off, restart,  boot seçeneklerini kullanabilriz. Power-on seçeneği bildiğimiz güvenliği olmayan wake-on lan paketinden farklıdır.

 


image006

Resim -6

Makinamızın adını ve ip adreslerini düzenleyebiliriz.

 


image007

Resim -7

Kullanıcı bilgilerini ve yönetici hakklarını değiştirebiliriz.

 

image008

Resim -8

Chipsetimizin firmware update ini yapabiliriz. HP7800p lerde bulunan AMT chipsetimizin Kasım 2008 için güncel firmware 3.2.1 versiyonudur.

 

image009

Resim -9

Bu makalede provision edilen makinamızın web arayüzü ile neler yapabileceğimizi gördük. Buraya kadar yapılacak yönetim mekanizması tek bir makina üzerine olabiliyor. Ancak bundan sonraki makalelerimde merkezi yönetim programları kullanarak gördüklerimizden çok daha fazlasını, tek bir merkezden tümüne uygulayabiliyor olacağız.

İyi çalışmalar

Türker ATA
[email protected]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu