Blog

HPE SimpliVity Backup Policy

Merhaba,

Bu makalemde sizlere HPE Simplivity backup policy nasıl oluşturulur bundan bahsedeceğim. Backup Policy oldukça önemli çünkü HPE Simplivity altında çalışan virtual machine’lerin backup’ı burada belirteceğiniz Backup Policy’e göre belirlenir.

Simplivity ile ilgili daha önce aşağıdaki gibi bir makale yayınlamıştım. Bu makaleme aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

HPE Simplivity Nedir?

HPE Simplivity Backup Policy Nasıl Oluşturulur?

HPE Simplivity Nedir isimli makalemde de belirtmiştim. Simplivity hyperconverged bir çözüm olduğu için virtual machine’lerin storage ihtiyaçlarını çözüm olarak sunar iken aynı zaman da backup ihtiyaçlarınızıda çözüyor. HPE Simplivity kullanıyorsanız inventory içerisinde bulunan virtual machine’lerini saniyeler içerisinde alabilrisiniz. Backup alma işlemlerini ayrı bir makale de anlatacağım için bu bölümde Backup policy işlemlerinden bahsedeceğim. Zaten bir virtual machine’in backup’ını almadan önce mutlaka ve mutlaka backup policy oluşturmanız gerekmektedir.

Verilerinizi düzenli olarak yedeklemeniz önemlidir. Backup policy, HPE Simplivity’de bulunan virtual machine’ler için backup/yedekleme işlemlerini zamanlamanızı sağlar. Yedekleme işlemlerini zamanlamak için bir backup policy oluşturursunuz ve ardından bu policy’e bir veya daha fazla rule yani kural eklersiniz. Bir policy’nin yedek oluşturmak için en az bir rule’u olması gerekir. Bir backup policy rule’ları şunları içerir:

  • Backup schedule (oluşturma sıklığı)
  • Backup’ları saklamak için maksimum süre
  • Backup’lar için hedef cluster
  • Backup türü (varsayılan crash consistent veya VMware snapshots veya Microsoft Volume Shadow Copy Service [VSS] )

Virtual machine’in veri güvenliği için Backup’ları yerel ve uzak cluster’lara iletebilirsiniz. Schedule edilmiş backup’lar, backup başladığında zaman damgasını temel alarak bir ad verilir. Bir backup policy rule’unu silerseniz veya değiştirirseniz, policy daha önce bu rule ile oluşturulan tüm yedekleri korur ve depolama alanında saklar. Kaldırmak istiyorsanız bu backup’ları manuel olarak silmelisiniz. Silinmesi planlanan bir remote yani uzakta bulunan yedeklemeniz olduğunda, source (kaynak) virtual machine’in datacenter’da ulaşılabilir bir Virtual Controller olduğu sürece silinir. Source’da yani kaynakta bulunan virtual machine’in datacenter’daki Virtual Controller’ların hiçbirine erişilemiyorsa, bir Virtual Controller çevrimiçi yani online oluncaya kadar uzaktan yedekleme silinmez.
Bir datastore oluştururken, datastore’da oluşturulan yeni sanal makineler için default bir backup policy belirlemelisiniz. Virtual machine oluşturduktan sonra, virtual machine için farklı bir yedekleme politikası belirleyebilirsiniz. Bir datastore’a atanan default backup policy’i değiştirirseniz, değişiklik yalnızca datastore’da oluşturulan yeni virtual machine’lere uygulanır. Tek tek virtual machine’ler için backup policy’leri de belirleyebilirsiniz. İstediğiniz zaman, virtual machine’in manuel olarak yedeklenmesini de sağlayabilirsiniz.

Virtual machine veya virtual machine template’lerinin backup’ını almak için bir backup policy oluşturduğunuzda, bir backup policy adı ekler, default policy düzenleyebilir ve rule ekleyebilir veya silebilirsiniz. (Bir backup policy’nin, yedekleme oluşturmadan önce en az bir rule içermesi gerekir.)
Rule sayısı sınırsız olsa da, bir policy’de en fazla 30 rule oluşturabilirsiniz. Bir backup policy’i değiştirebilir ve gerektiğinde rule ekleyebilir, silebilir ve düzenleyebilirsiniz.
Kapsamlı bir virtual machine backup stratejisi için, local ve remote backup’ların bir karışımını içeren rule’lar ekleyebilirsiniz.

Bir backup policies oluşturmak için ilk olarak HPE Simplivity Federation bölümüne giriş yapıyoruz.

Daha sonra Create Backup Policy seçeneğine tıklıyoruz.

Policy ismini belirtiyoruz ve Add Rule butonuna basıyoruz.

Burada karşımıza 2 seçenek çıkıyor. Rule ve Advanced. İlk olarak Rule bölümüne bakalım. Eğer 30 günlük bir backup saklamak istiyorsanız aşağıdaki ayarları yapabilirsiniz. Tabi bu tamamen sizin backup methodunuza göre değişecektir. Ben burada 30 gün olarak örnek veriyorum.

Frequency: Yedeklemelerin ne sıklıkta olacağını belirtin. Günler için 1 belirtin.

Expiration time: OmniStack bunları otomatik olarak silmeden önce yedeklemelerin ne kadar süreyle saklanacağını belirleyin. Aylar için 1 belirtin.

Destination Cluster: Yedeklemenin depolanmasını istediğiniz cluster’ı belirtin.

Server Local Time Start: Yedeklemelerin ne zaman başlayacağını belirtin.

Server Local Time Stop: Yedeklemelerin ne zaman duracağını belirtin.

Days: Yedekleri oluşturmak için haftanın veya ayın günlerini seçin.

Application Consistent: Virtual machine’lerde bulunan application data’larını, memory içeriği ve write işlemleri bekleyen application’ları yedeklemek için seçin. seçilirse, Application Consistent bir yedekleme oluşturmak için default snapshot yöntemini kullanır.

Oluşturduğunuz Backup Policy’i isterseniz edit backup policy ile değiştirebilirsiniz. İsterseniz de silebilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur.

İyi çalışmalar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu