Forum

gridviewdeki kayıtl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

gridviewdeki kayıtları gruplamak

9 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
420 Görüntüleme
(@sinemerkan)
Gönderiler: 234
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar;

Excelden gride aldıgım aşağıdaki şekilde kayıtlarım var .

 

Mevcut Durum

AD - ADET - SERİ NO

ALİ    2     - 571632

VELİ 3       - 571632

CEM 4       - 020171

 

istenilen durum

AD                                          -  ADET -  SERİ NO

ALİ YADA VELİ FARKETMEZ       -   5      -  571632

CEM                                        -   4       -  020171

 

yani istedigim seri noya göre aynı kayıtları adet bazında toplamak ad kısmı ilk kayıt yada sonraki vs. olabilir .

 

Tşkler .

 
Gönderildi : 01/03/2017 03:44

(@KeremCivelek)
Gönderiler: 18
Eminent Member
 

merhabalar;

Excelden gride aldıgım aşağıdaki şekilde kayıtlarım var .

 

Mevcut Durum

AD - ADET - SERİ NO

ALİ    2     - 571632

VELİ 3       - 571632

CEM 4       - 020171

 

istenilen durum

AD                                          -  ADET -  SERİ NO

ALİ YADA VELİ FARKETMEZ       -   5      -  571632

CEM                                        -   4       -  020171

 

yani istedigim seri noya göre aynı kayıtları adet bazında toplamak ad kısmı ilk kayıt yada sonraki vs. olabilir .

 

Tşkler .

 

geçmiş zamanda benzer işlemi önce excel yada csv dosyamı sqlde tabloya atıp oradan gruplayarak select edip yoluma devam etmiştim.

 
Gönderildi : 01/03/2017 14:32

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

merhaba

 

gridds.groupby(r=> r.SeriNo).ThenBy(r=> r.Ad)... şeklinde denediniz mi

 

saygılarımla

 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 01/03/2017 14:43

(@sinemerkan)
Gönderiler: 234
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

hcm Devex kullanıyorum , bende öyle bişey yok , hangi eventa yazcam vs.

Peki önce ilgili kayıtları bulup gw de kaldırılcak satırdaki degerleri alıp daha sonra remove fonksiyonuna kaldırılacak satırı göndersem

kalan satırı SetRowCellValue metodu ile güncelleyebilirmiyim.

 
Gönderildi : 01/03/2017 15:11

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

merhaba bu standart LinQ dur. yani siz daha datasetinize bind işlemi yaparken gruplayabilirsiniz.

 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 02/03/2017 00:50

(@sinemerkan)
Gönderiler: 234
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

hocam datayı sqlden çekmeye karar verdik ,SQL de gruplayarak çözdük , tşkler .

 

 

 

 
Gönderildi : 02/03/2017 03:25

(@mehmetugur)
Gönderiler: 267
Reputable Member
 

Hocam merhaba, formu görürken cevabınızı gördüm. Konu ile fazla alakası yok ama konuyu görünce aklıma şöyle bir soru işareti geldi. Acaba resimde ki gibi gruplandırılmış excel de, Kategorilerde tek satır da göstermek için sizce nasıl bir yol izlenebilir ?

(Fikir alış verişi olması açısından sormak istedim. Şuan lık uygulayacağım bir nokta yok.)

 
Gönderildi : 29/03/2017 17:53

(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

Exceli datatable alıp linq ile gruplayabilirsiniz .

 
Gönderildi : 29/03/2017 21:03

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

kategoriler ayrı tabloda urunler ayrı tabloda ıse sql ın stuff sorgunsunu kullanabılırsınız

 

  (STUFF((SELECT CAST(',' + pc.productName AS VARCHAR(MAX))
         FROM ProductName pc
         WHERE (pc.ProductGuid = Product.ProductCategoryId)
         FOR XML PATH ('')), 1, 1, '')) AS Products

 

Categori , Urunler

Yazılım |  A yazılm , B yazılım , yazılım

 

seklınde urunlerınızı alabılırsınız 

Noyt: bu sızın verdıgınız excele gore duzenlenmıs bır posttur grup ıle alakalsı cok yok 🙂

saygılar

 

 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 03/04/2017 03:47

Paylaş: