Haberler

WhatsApp Silme Özelliğini Geri Almayı Test Ediyor

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılar için yeni özellikleri test etmeye devam ediyor. Ortaya çıkan son bilgilere göre WhatsApp mesaj silme özelliğini daha da iyileştirecek.

WhatsApp Yanlışlıkla Silinen Mesajları Geri Alabilecek

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden kullanıcılar yanlışlıkla başka bir alıcıya mesaj gönderebiliyor ya da bir alıcıya istemediğiniz mesajı gönderebilirsiniz. Bu durumda WhatsApp kullanıcıların belirli bir süre içinde mesajı geri almalarına imkan tanıyor. Bu özellik can kurtaran bir özellik olsa da bazı kullanıcılar yanlışlıkla mesaj silerken sadece kendilerinden silebiliyor ve bu silme işlemi sonrasında başka bir işlem yapamıyor. WhatsApp’ın yeni beta sürümü kullanıcıların yanlış sildikleri mesajlar üzerinde işlem yapabilmesini de mümkün hale getiriyor. 

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp yanlışlıkla silinen mesajları geri alma özelliğini test etmeye başlamıştı. WABetaInfo tarafından aktarılan yeni bilgilere göre, WhatsApp’ın bu yeni özelliği Android işletim sistemindeki 2.22.18.13 sürümü ile beta olarak sunuluyor. Özelliğin Android için WhatsApp kullanıcılarına da eklendiğini belirten bulunuyor 

Kullanıcılar bir WhatsApp sohbetinden bir mesajı sildikten sonra, silme işlemini onaylayan bir bildirim görüyor. Bu bildirimde kullanıcılara birkaç saniyeliğine geri al seçeceği de getiriliyor. Bu bildirimin kısa süreli olduğunu ve kullanıcıların hızlı aksiyon almalarını gerektiğini belirtelim. WhatsApp’ın söz konusu bu özelliği diğer pek çok uygulamada hali hazırda bulunuyor olsa da özellik WhatsApp kullanıcıları tarafından bir süredir bekleniyordu. WhatsApp’ın silme işlemini geri alma özelliği yanlışlıkla “Herkes İçin Sil” işlemi için de geçerli. Kullanıcılar yeni özellikle birlikte sadece kendilerinden silmek istedikleri mesajı, herkes için sil dedikten sonra geri alabilir ve sadece benim için sil seçeneğine dokunabilir. WhatsApp’ın silinen mesajı geri alma özelliği şimdilik Android için beta olarak sunulmuş olsa da özelliğin kısa bir süre içinde hem iOS hem de Android kullanıcıları için kullanıma sunulması bekleniyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu