Forum

SQL Server 2012 con...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SQL Server 2012 connect hatası

5 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
3,738 Görüntüleme
(@hasankaplan)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Başlangıçta connect'e tıkladıktan sonra aldığım hatayı aşağıya yazı ve resim ile yolluyorum. Daha dün kullanabiliyordum. Yanılmıyorsam windows güncellemesinden sonra böyle oldu. Hatayı nasıl düzeltebilirim, şimdiden teşekkür ederim..

 

ADDITIONAL INFORMATION:

Sunucuyla bağlantı kurulurken ağ ile ilgili veya örneğe özel bir hata oluştu. Sunucu bulunamadı veya sunucuya erişilemiyor. Örnek adının doğru olduğunu ve SQL Server'ın uzak bağlantılara izin verdiğini doğrulayın. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - SQL Server için bağlantı açılamadı) (Microsoft SQL Server, Error: 2)

 

 
Gönderildi : 18/10/2015 15:44

(@hasankaplan)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim

 
Gönderildi : 19/10/2015 17:55

(@hasankaplan)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Sql Server Configuration manager'dan, name pipes provider özelliği aktifleştirin. Hata çözülene kadar, Sql Server'ın ip adresinden giriş yapabilirsiniz.

 

Teşekkür ederim öncelikle ama bu konuda bilgim kıt olduğundan biraz umutsuz vaka gibiyim:

Configuration Manager'dan Protocols for MSSQLSERVER bölümündeki Named Pipes yazan yeri Disabled yerine Enabled haline getirebileceğim bir seçenek var, onu gördüm. Ama burayı mı kastettiniz emin değilim. Ve hata çözülene dek Sql Server IP adresinden giriş yapabilirsiniz demişsiniz ama bu kısmı nasıl yapacağımı bilemiyorum. Sizi çok yormayacaksa ve benim yapabileceğim düzeydeyse 2012'e göre adım adım anlatabilir misiniz? Çözecekse SQL Server'ı yenibaştan da kurabilirim? 

İşletim sistemim Win10 diye mi bu kadar hata alıyorum bilmiyorum ama eskiden ticaret lisesindeki kişiler çok rahatlıkla hallediyordu bu gibi sorunları.. yıl 2015 ben hala 15 gündür muhasebe porgramının demosunu evde kuramıyorum. 

 
Gönderildi : 19/10/2015 18:32

(@hasankaplan)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Evet bu şekilde çözüldü, hallettim. Çok teşekkürler sağolun..

 
Gönderildi : 19/10/2015 23:10

(@hasankaplan)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Evet bahsettiğiniz yeri enable yapın, sql server a bağlanabileceksiniz bu şekilde. Enable yaptıktan sonra pc'yi restart edin.

 

Açıkçası sormaya utanır oldum. Dün sorunu sayenizde çözmüştüm. Bugün de kullanmak istediğim programı kurmaya başlamadan SQL Server'a start verdim sorunsuz, database oluşturma ayarları falan hallettim. Programı kurdum, hiç sorun yoktu buraya kadar ve PC'i yeniden başlattım ve yukarıdaki aynı hatayı yine aldım. Neden böyle oldu anlayamadım. Öneriniz varsa..? 

 

Edit: Aaştırırken bi video buldum izledim. Çalıştırdan services.msc yazıp ordaki SQL Server olan satırı başlat diyip yeniden Server'a bağlanmaya çalıştım ve oldu. Bunda bir sakınca yoksa ve sorunu tekrarlamicaksa şuan çözdüm gibi..

 

Edit 2: Sorunun bu şekilde çözümü PC'i her yeni açtığımızda yeniden yapıyor olmak şartı var tabi. Daha stabil bir çözüm varsa..?

 
Gönderildi : 20/10/2015 19:07

Paylaş: