Forum

Active Directory OU...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory OU policy sorunu

7 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
850 Görüntüleme
(@yigitbelevi)
Gönderiler: 132
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar 

Bir konuda takıldım yardımcı olursanız sevinirim.

2008 R2 server üzerinde AD yapısını özelleştiriyorum.OU birimi  oluşturdum yanlız birim adına sağ tıkladığımda Group Policy linkini göremiyorum.Sadece bu grup için bir policy yapmam gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

Amacım sadece bu OU içindeki kullanıcılara "folder redirection" yapmak. 

 
Gönderildi : 16/05/2011 19:12

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Active Directory konsolundan değil de Group Policy Management konsolunu kullanarak ilgili ou için policy oluşturabilirsiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 16/05/2011 20:42

(@yigitbelevi)
Gönderiler: 132
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,

Hocamın verdiği ışık doğrultusunda hareket ederken söyle bir sorunla karşılaştım. AD altından Yeni > Yapısal Birim diyerek OU adımı oluşturuyorum.

Bu OU altına kullanıcıları sürükle&bırak yöntemiyle ekliyorum.Grup İlkesi Yönetimi ekranında Yeni policy ekliyorum.Kapsam kısmında uygulamak istediğim OU adı çıkmıyor.

Yardımcı olursanız sevinirim. 

 
Gönderildi : 17/05/2011 12:51

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Group Policy Management konsolunda ilgili OU ya sağ tıklayalım ve "Create a GPO in this domain and link it here"  seçeneği ile yeni policy mizi oluşturalım.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 17/05/2011 13:52

(@yigitbelevi)
Gönderiler: 132
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Dikkatsizlik sonucu gözden kaçan basit durummuş.Zaman ayırdığınız için teşekkürler

 
Gönderildi : 17/05/2011 14:14

(@yigitbelevi)
Gönderiler: 132
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Yanlız birşey sorabilirmiyim beni bu şekilde yapılan policy  etki ettiği kısımda görünen "Authenticaded Uses" yazması normalmidir?

Bu kısımda oluşturduğum  OU nun adı yazması gerekmezmi?.Bu OU yu eklemek istediğimde açılan listede yine göremiyorum OU adını.

Kusura bakmayın canlı bir sitem üzerinde çalıştığımdan biraz fazla tedbirli davranıyorum 

 
Gönderildi : 17/05/2011 14:20

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Sanırım Securit Filtering bölümünü diyorsunuz. Burada policy nin uygulanabileceği kullanıcı, grup ya da bilgisayar hesapları bulunabilir. Organizational Unit dediğim birimi bir kap olarak düşünün. Organizasyon yapısının Active Directory ortamına aktarılması için kullanılırlar (Örneğin Daire Başkanlıkları, Şube Müdürlükleri ya da Satış-Pazarlama gibi). Bu sebeple eklemek istediğiniz bölümde görünmezler.

Oluşturmuş olduğumuz group policy nin ilgili OU altında ki kimliğini doğrulamış (Authenticated Users) kullanıcılara ya da bilgisayarlara uygulanabilmesi için Group Policy Management konslunda ilgili OU ya "Link an Existing GPO" ya da "Create a GPO in this domain and link it here" seçeneklerini kullanabiliriz.

Canlı ortamda çalışıyorsanız Active Directory üzerinde Test şeklinde bir OU oluşturun ve varsa test makinenizi, kullanıcınızı bu ou altına taşıyın. Ardından uygulamak istediğiniz policy yi bu OU ya linkleyin. Test client nız üzerinde denemelerinizi yapıp emin olduğunuzda gerçek ortamda belirlemiş olduğunuz bir OU ya policy nizi linklersiniz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 17/05/2011 14:42

Paylaş: