Forum

server 2003' de Etk...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

server 2003' de Etki alanına bağlanan makinada kullanıcı izinleri

10 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
364 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar etki alanına bir makinayı bağladım. Bu ad 'de bu makinaya ait kullanıcı oluşturdum. Bu makinayı ilk olarak administrator yetkisiyle açtım ve bu kullanıcıya sırasıyla şu izinleri verdim.

1. olarak denetim masasında bu kullanıcının bu makina için administrator ve power user izinlerini verdim.
2. olarak c ve d partisionlara tam yetkiyi verdim.

Daha sonra makinayı user ile açtığımda c ve d partionlarına klasör oluşturabiliryor. Silebiliriyor, lakin c partionınıa program kuramıyor.

Etki alanına bağladığım makina laptop adam şirketin insan kaynakları müdürü ve laptoba prgram kurmak istiyor. Şu anlık geçiçi çözüm olarak programları d ye kurduruyorum ama bazı programlar d üzerinde tam anlamıyla çalışmıyor. (sözüm ona kıytırık prog.) Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 21/07/2009 11:16

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

local admin hakkı verdiysen sorun olmaması gerekir denetim masası derken bunu mu kastettin anlamadım

computer management-loca user and groups-groups a girip kullanıcıyı administrators grubuna üye yaptıysan sorun olmaması gerekir

group policy den herhangi bir kısıtlama olabilir mi? buarada notebook ta hangi işletim sistemi kurulu?

 

 
Gönderildi : 21/07/2009 11:39

(@alihaydarortul)
Gönderiler: 151
Estimable Member
 

Merhabalar ;


makineyi local admin yetkisi verdiğiniz kullanıcıyla domainde değilde local olarak açın, bakalım bu şekilde c ye program kurabiliyormu şayet kuramıyorsa c diskinin securitylerini kontrol edin. eğer kurabiliyorsa o kullanıcıyı policy vermediğiniz bir ou altına atıp bu şekilde deneyin.


local admin yetkisi verdiğiniz bir kullanıcı için gene localde power user yapmanıza gerek yok power user yetkisini kaldırın.

 
Gönderildi : 21/07/2009 13:12

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Evet Local admin hakkı verdim. Policyde kısıtlama yok daha öncede bu laptop aynı kullanıcı adıyla bağlanıyordu sadece bu alimfs..com idi etki alanına bağlandığında. Şimdi alimfs..com ile bağlanmadı bende aliveli.***.com ile bağladım bundan sonra ne yaptıysam sonuç alamadım. tekrar alimfs ile bağlamaya çalışıyorum bağlanmıyor. İşletim sistemi xp sp2 sata driver lı acaba satadan bi sorun olmuş olabilir mi?

 
Gönderildi : 21/07/2009 13:47

(@alihaydarortul)
Gönderiler: 151
Estimable Member
 

nasıl yani truested içerisinde farklı bi domainemi login ediyorsunuz kullanıcıyı ? 


Problemin nedenini bulmak için farklı farklı yollar deneyebilirsiniz öncelikle bu kullanıcıyla localde açıp program kurup kuramadığını kontrol ettinizmi gene bu accountla farklı notebook da login olup orada program kurabiliyormu bunu test edebilirsiniz. sorun user damı notebookdamı bunu yakalamak lazım önce.


size önerim kestirmeden gidin makineyi domainden düşürüp tekrar domaine join edin...

 
Gönderildi : 21/07/2009 14:33

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Makinayı domainden çıkardım tekrar joinledim ama sorun devam ediyor. Ayrıca işletim sistemini kurarken sata driver istemişti kendi oluşturduğum satayı kurdum belki sorun işletim sistemindedir diye düşünüyorum şimdi biostan sata driverları kapatıp normal sp2 li xp yükleyeceğim. Anlamadığım olay ben admin yetkisi vermişken sistem saatini değiştiremiyorsunuz demesi.


 Arkadaşlar laptobu administrator olarak açtım. Denetim masasından bu kullanıcı hakları var ya oradan atadım ali kullanıcısına admin yetkisini. Bunu serverda da mı ayrıyeten atamam gerek, ya da bu işlemi nasıl yapabilirim. ali kullanıcısı normal usermıs gibi baştan admin yetkisi verme olayını anlatırmısınız. yardımlarınız için teşekkür ederim iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 21/07/2009 15:15

(@alihaydarortul)
Gönderiler: 151
Estimable Member
 

Problemin sata driverlarından kaynaklanacağını düşünmüyorum. yetkilendirmede bir sıkıntı yaşıyorsunuz muhtemelen tabi son olarak sata native modunu disable ederek bunuda deneyebilirsiniz.


Sistem saatini değiştiremiyorsa kullanıcı hala domain user durumundadır, localdede administrator moduna geçememiştir. Serverdan administrator yetkisi vermenize gerek yok. AD üzerinde standart user olup kendi notebookunda administrator olan bir kullanıcı kendi notebook pc sinde bütün administrative haklarını kullanır yani program kurabilir saati değiştirebilir v.s ama domain ortamında başka pc lerde standart user olmaya devam eder.


Denetim masasından administrator hakkı verebilirsin verdiğin hakkı kontrol etmek için yada kısa yoldan admin yetkisi vermek için


Bilgisayarım/Yönet/Yerel Kullanıcılar ve Gruplar


Bu yönetim konsolunu kullanabilirsiniz.


Burdan gruplar sekmesinde administrators grubunu bulun ekle diyerek domaindeki herhangi bir user'ı o makinede administrator olarak atayabilirsiniz.


Administrator yetkisi verdikten sonra pc yi restart etmeyi unutmadınız değilmi ?

 
Gönderildi : 21/07/2009 15:41

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Üstadım dediklerini aynen yaptım ama sorun devam ediyor. Etki alanında sınırlı kullanıcıyı kendi laptobunda admin olarak tanımlıyorum bildigim ne kadar izin varsa hepsini açtım aynı olaylar devam etmektedir. Kafayı yiyecem. şimdi domainden çıkardım herşey normal ama etki alanına atadığım an kısıtlamaktadır.


 Etki alanından çıktım Ip si 192.168.10.63 olan canonip 1800 model yazıcıyı eklemek istiyorum. yazıcıyı paylaşıma açtım fakat yazıcıdan hiçbir şekilde sonuç alamadım.


Ağ yazıcısı veya başka bilgisyara bağlı bir yazıcı ekle diyorum


\\192.168.10.63\CanoniP1


olarak adlandırılan bu yazıcı ileri dediğimde kullanıcı adı ve parola kısmı çıkıyor bağlanmak istediğim kullanıcı adı ve parolasını yazmama ragmen windows yazıcıya bağlanamıyor işlem tamamlanmadı hatası veriyor. Etki alanına bağlı olmayan bir kullanıcı diğer makinadan paylaştırılmış Ip adresini ve paylaşım adını bilmesine ragmen niye bağlanamaz, başka nasıl bağlayabiliriz. Vaz geçtim etki alanındann sadece yazıcıları paylaştırsak yeterli.

 
Gönderildi : 21/07/2009 19:58

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar yazıcı sorununu hallettim. sürücü dosyası bozulmuş bendeki yeniden download edince bu sorun gitti ama benim çözemediğim ve anlamadığım şey etki alanında olsamda kullanıcıya admin hakkı vermeme ragmen program kurup kaldıramamsı sistem ayrlarını değiştirememsi.

 
Gönderildi : 21/07/2009 20:24

(@alihaydarortul)
Gönderiler: 151
Estimable Member
 

Userı silip tekrardan tanımlarmısınız, yanlız change yada update etmeyin SID'nin değiştiğinden emin olalım.

 
Gönderildi : 22/07/2009 00:05

Paylaş: