Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Çağrı merkezi santral

9 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
584 Görüntüleme
(@KAZIMGUNEY)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Çağrı merkezi santrali teknolojileri olarak yazılımsal veya donanımsal santral kıyaslaması yapan bir tablo mevcutmu yada teknik olarak özetleyecek olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

 

kolay gelsin 

 
Gönderildi : 04/08/2014 18:36

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,
Neredeyse donanımsal santral az kaldı diyebiliriz. Bunun yerine donanım olarak bilgisayar ve hatları bilgisayara yönlendiren cihaz kullanılıyor. Bunun için tam farkları, artı ve eksileri öğrenebilmek için sponsorlardan Karel'e mail atarak öğrenebilirsiniz. Size ilk ağızdan en detaylı bilgiyi onlar sunacaktır.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 04/08/2014 19:15

(@EmrahYetimler)
Gönderiler: 41
Eminent Member
 

Kazım Bey merhaba,

Konuyla ilgili bu yazıya göz atmanızı öneririm: http://www.karel.com.tr/blog/cagri-merkezi-yatirimi-yaparken-bilmeniz-gerekenler

Aklınıza takılan soruları buradan veya özelden
cevaplayabilirim. İyi günler.

 
Gönderildi : 05/08/2014 11:59

(@ibrahimDOGAN)
Gönderiler: 261
Reputable Member
 

Merhaba,

Doğru kıyaslama için biraz daha detay vermeniz sağlıklı olacaktır.

Santral üzerinden kaç çağrı geçecek. kaç hesap oluşturulacak ve santral üzerinde neler yapılmak isteniyor. Raporlar ses kayıtları vs vs. bunlar hakkında detay verirseniz tavsiyelerimiz daha net olacaktır. 

 
Gönderildi : 05/08/2014 14:25

(@KAZIMGUNEY)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Müşteri hizmetleri (inbound/outbound) Şikayet yönetimi,Bilgilendirme,Memnuniyet ölçümü/araşrma-anket,Tahsilât aramaları,Arıza kay ve Yönetimi,Bilgilendirme (outbound),Reklâm, tanıtım, anket,Veri girişi, veri güncelleme ve teyid hizmetleri (outbound ile),Abonelerle ilgili veritaba güncelleme,sms bilgilendirme,sosyal medya 

 

Gelecek çağrıların kayıt altına anmasıyla olacak veri taba ile hizmet verilmekte olan bölgelere ait teknik arıza detayı , verilen hizmetlere ilişkin
değerlendirme, abonelik iptal nedenleri ve sayılarına ait harita çıkarılacak olup, bu doğrultuda
düzeltici eylem planı hazırlanacakr. Böylece teknik arızaların sık görülğü lge ve hizmetler tespit edileceği
gibi denetim ve zeltici önlemlerin etkinliği arttırılabilecektir.Yapılacak çalışmlara dair müşterilerin önceden bilgilendirmesi kampanyalar hakkında müşterilerin aranması Ayrıca
Ip telefon alt yapısının kurup şirket için görüşmeleri ücretsiz olarak sağlamak
ileride tümleşik ses ve mesajlaşma teknolojileri ile uyumlu hale getirmek
hedeflenmektedir.


 
Gönderildi : 05/08/2014 18:19

(@ibrahimDOGAN)
Gönderiler: 261
Reputable Member
 

Merhaba,

Burada iki seçenek var onlarıda belirleyen etkenler bütçe. Bütçe uygun değilse astreix 3cx karel gibi santral  çözümleri uygulanabilir. Diğer taraftan inin avaya da tercih edilebilir.

Yada bütçeyi minimum seviyede tutarak bir operatörden cenrex hizmeti alınabilir. Bu projenin genişletilmesi daraltılması istekler doğrultusunda değiştirilebilir. 

 
Gönderildi : 06/08/2014 13:54

(@KAZIMGUNEY)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

benim için bütçe kadar sürdürebilirlik önemli.

 

ucuz ürünlerle nereye kadar giderbiliriz nerade tıkanırız neleri sağlıyamazlar,yada avaya.cisco,alcatel vb gibi  global ürünlerle gidersen ne artıları olur yada boşuna paramı ödemiş oluruz  ? 

 

ürünlerin teknik açıdan kıyaslamasını yapan bir site,tablo vb bilgiye ihtiyacım var  

 
Gönderildi : 06/08/2014 17:03

(@ibrahimDOGAN)
Gönderiler: 261
Reputable Member
 

Merhaba,

7 seneyi aşkın bir zamandır telekom sektöründeyim yaptığımız ses kurulumlarının çoğunluğu avaya santraldi. Avaya nın yeterli kalmadığı kısımda inin kullanılmaya başlanıyor. inin pek yaygın olmasada kullanıcıların tercihi inin yönünde.

Avaya nın IP tarafı genelde sorunlu PRI üzerinden çağrı yapmasında sorun yok

Cisco callmanager ismi cazip gelsede sonrasında pişmanlık hissi veriyor

Alcatel bunların biraz daha gerisinde kalıyor.

İnin Hepsinin üzerinde bir hizmet veriyor

Bu kısımda 10-20 acent varsa bunlara girmek pek mantıklı olmuyor. Gereğinden fazla yapılmış bir yatırım olarak degerlendirebilir. 50 üzerinde çıkmadan bu seceneklerin değerlendirilmesi benim gözümde fazla olur. 

 
Gönderildi : 06/08/2014 17:13

Selim GÜRAKSIN
(@selimguraksin)
Gönderiler: 438
Reputable Member
 

Maliyet ve sürdürülebilirlik önemli ise 3CX' i tavsiye edebilirim. İki tane 3CX lisansı alıp (fiyatlarına http://www.3cx.com/ordering/pricing/  adresinden bakabilirsiniz) bu iki 3CX' i yedekli çalıştırarak sürekliliği sağlarsınız. Ayrıca fiyat tablosunda göreceğiniz gibi ürünün maliyeti gayet uygun. Bir çok IP telefon makinesi ile çalışabiliyor. Hele birde Voice Application Designer alırsanız 🙂 Yukarıda yazmış olduğunuz her kalemi kendiniz sürükle bırak ikonlar yardımı ile yapabilirsiniz (anket, değerlendirme, memnuniyet, veri tabanı tutulması vs. vs. vs.) Kullanımı o kadar basit ki rahatlıkla yönetebilirsiniz. Ayrıca bu ay içerisinde bir call center kurulumu yaptık. 3CX kullandık. Softphone uygulaması ile sorunsuz olarak projeyi bitirdik. 3CX' e ait bilgilendirme ekranı ile gelen giden çağrıları kontrol ettik. Toplamda ne kadar süre konuşulmuş kontrol ettik. Bunun bir çok özelliği mevcut. Demo için Empatix firması ile iletişime geçebilirsiniz.

 
Gönderildi : 06/08/2014 18:42

Paylaş: