Forum

2008 SQL Server Man...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2008 SQL Server Management Studio - IntelliSense Sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
625 Görüntüleme
(@EnesArslan)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,

 

Büyük bir database altyapısı üzerine kurulmuş sistem üzerinde sql sorgulaması yaparken IntelliSense özelliğinden yararlanamıyorum.

Tools-->Options-->Text Editor-->Transact-SQL-->Intellisense, "Enable Intellisense"  aktif durumda,

Edit-->IntelliSense--> Altında ne varsa denedim ama çalıştıramadım.

 

Gözlemlediklerimi aktarayım;

1-) Daha önce kaydetmiş olduğum  sorgu dosyasını açtığımda hem yavaşlık yaşıyorum hemde sorgunun altına devam etmek istediğimde IntelliSense özelliğinden yararlanamıyorum. New Query ile yeni bir sorgu ekranı açıyorum  SELECT * FROM dan sonra tablo isminin üç harfini girdikten sonra IntelliSense ile tablo listesi açılıyor fakar donma/tıkanma yaşanıyor 1 dk bekledikten sonra liste aktif hale geliyor ve WHERE den sonra sütun ismini yazmak istediğimde yine IntelliSense aktif olmuyor.

2-)  Uzunca yazmış olduğum sorgulardan sonra IntelliSense çalışmayınca bir deneme yaptım Available Database'den database değiştirip tekrardan kullanmış olduğum databesi geri tıklıyorum o zaman IntelliSense özelliğinin aktif olduğunu görüyorum ki bu da zaten aradabir aktif oluyor kesin bir çözüm olarak görmüyorum.

İlk zamanlar böyle bir sorunum yoktu, İnternete kablo ile bağlıyım ve laptopumun özelliğinde yeni nesil i5 işlemci ve 4 GB ram bulunmakta. Ağ üzerindeki diğer bazı arkadaşlarda bendeki gibi sorun yok.

Bu konuda ki uzman arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum.

 

İyi çalışmalar dilerim. 

 
Gönderildi : 11/02/2013 13:46

(@GokhanDOGAN)
Gönderiler: 780
Prominent Member
 

Merhaba

net hatırlamıyorum fakat benzer sorunları duymuştum. Benzer sorunlar sp update'leri ile gidebiliyor. Son sp update'lerini uyguladınız m? 

Veya şuan sql 2012 mg. studio mevcut onu indirip connection kurup deneyebilirsiniz. Tahminen sorun bunda düzelecektir. 

 
Gönderildi : 01/03/2013 02:29

Paylaş: