Forum

Kullanıcı Kontrol
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kullanıcı Kontrol

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
427 Görüntüleme
(@mehmetakyar)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar;


 Forumda başlıkları inceledim fakat benim için uygun bir yazı-konu göremedim belki daha önceleri soruldu. Çözüm bulundu- bulunamadı.


Benim sorunum şöyle;


 Her bilgi işlem departmanında mevcut olan bir sorun, Kullanıcıların yalan söylemesi ve iftira atması ile ilgili, Kullanıcıları takip edebileceğimiz bir merkezileştirilmiş uygulama varmı. Aslında bir çok uygulama var ama bizim istediğimiz türden değiller. Bizim kullanıcıların özel bilgileri ile sorunumuz yok başta bunu bildireyim iş yerimizin güvenliği ve çalışanlarımızın verimli çalışması. Zaten kişisel bilgileri istemiş olsak bunları farklı yöntemler ile illaki alırız. Tavsiyede bulunulacak programda istediğimiz temel birkaç özellik vardır, bunları aşağıda yazıyorum.


- Hangi uygulamanın kaç saat açık olduğu ( örneğin ; msn bilgisayar açıldığında açıldı ve 8 saattir açık, yada Word,Excel)


- Belirtilen saatlerde Ekran görüntüsü alabilme ( Merkezi bir noktaya, ftp yada Paylaştırılmış bir dizin)


- Klavye girişlerinin kaydı.


- Kullanılan bilgisayar kaç aydır açık 🙂 ( Bizdeki temel sorun 30 gün açık bırakılıyor sonra neden bağlanamıyorum vs. otamatik kapama yapılabilir ama biz istemiyoruz)


- Yapılan kopyalamalar ve mail gönderimlerinin takibi ( Örneğin ben şu kişiye şu tarihte mail atmışım, bunun kaydı log olarakta olabilir.)


Şu an aklıma gelenler bunlar. Tavsiyede bulunacağız uygulama free olmayabilir. Agent - Server yapısını baz alıyor olabilir.


 


Şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 12/01/2011 13:36

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Mehmet bey ,

Bir kaç örneğinizi anladım , hepimizin ortak düşünce ve sıkıntıları. Ancak Klavye girişlerinin kaydı sizce etik mi? Direk olay keyloger'a dayanıyor ki bu durumda banka bilgileri vb. durumlar dahil sizin elinizde olacak. Bana fazla iyimser gelmedi bu durum.

 
Gönderildi : 12/01/2011 19:03

(@mehmetakyar)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Siz öyle düşünüyor olabilirsin bizim kullanım amacımız farklı, Ofis içinde ve iş saatlerinde girmesinler. Biz programı bulduktan sonra eğer bize hitap ediyorsa kullanıcıları  bilgilendiririz o sorun olmaz.


Zaten bizim öyle bir amacımız olsa keylogger ları yada trojanları şimdiye kadar çoktan kurmuş olur buraya böyle bir başlık açmazdım.


Yinede cevabınız için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 13/01/2011 21:14

Paylaş: