Forum

tez hazırlıyorum...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

tez hazırlıyorum...

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
342 Görüntüleme
(@ozkanmataraci)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhaba arkadaşlar...


 okul bitirme tezi hazırlıyorum da genel olarak fikirleriniz almak istedim. firewall' larda (marka önemli değil) yaşadığınız düzelse iyi olur dediğiniz genel bir sıkıntı var mı? yani bir sorun arıyorum açıkçası çözüm bulmak için [:)] firkileriniz için şimdiden teşekkürler

 
Gönderildi : 12/07/2010 20:32

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,

Herkesin vereceği cevap farklıdır ama benim en sıkıntı yaşadağım sorun kullanıcı bazlı kısıtlama yapılamaması.Kısıtlamaları ip iel pc'ye tanımlamak.

Bazıları yapıyor, radius kullan demeyim 😀

İyi çalışmalar.

 

 
Gönderildi : 12/07/2010 20:36

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Bence loglama ve raporlama işi derin ama çözümlenmesi gereken konulardan. Kişi bazlı IP bazlı detaylı raporlamaları yapabilen cihazlar süper olurdu bence. All in One dedikleri tipten bir cihaz süper olur bence. dışarıdna gelen saldırıya karşı korumayı süper yapsın, içeriden dışarı çıkış ayarlarını basit ama süper yapsın, yaptığı tüm bu işleri loglamayı raporlamayı kolay detaylı bir şekilde yapabilsin vb...


 

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 13/07/2010 00:22

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Aslında yukardaki her ikisinide yapan cihaz var :).

Ama firewall ların temel mantığı bir noktadan diğer bir noktaya giden bağlantıya izin vermek yada kesmek olduğu için istenilecek birşey yok aslında :D. Sonuçta Firewall sistemleri tek başlarına çok kabiliyetli cihazlar değiller bu nedenle UTM cihazları var.

Mesala bir UtM cihazından şunu isteyebilirsiniz, IF sistemini tanısın yani programlıyabilelim. Mesala, eğer şu durumda bir olay olur kaynağı vs vs olursa hedefi bu olursa bunu kes ama şu kadar süre kes vs vs..

Ha bunu da yapıyor bahsi geçen cihaz :D.

Sonuçta UTM cihazlarından isteyebileceğim şey bulanık mantık desteklemeleri olur, bu şekilde uygun durumda izin verdiklerine uygun olmayan bir durumda izin vermeyebilirler ve bunun içinde benim onayımı beklemez kendisi öğrenir aslında IPS ve IDS buna benzer bir sistemdir fkat kendi kendine öğrenmez, yani kendi kendilerine öğrenebilmeleri lazım :D, bunun anlamıda sadece 0 ve 1 yeine birde 2 değeri olan bir bit olması lazım.

 
Gönderildi : 13/07/2010 18:47

Paylaş: