Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] VMware "NTP Service "Start" Sorunu

Talha Sarıkaya
(@tesbih37)
Üye

Merhaba,

Ortamımdaki "VMware ESXi 7.0 Update 1" host'u üzerinde NTP servis başlatamıyorum. Nedenini bulamadım ve çözemedim. Konu ile ilgili olarak yaptığım adımları ve hata olarak aldığım durumları multimedya olarak paylaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

| "Konuyu doğru yere açtığımı umuyorum.." | Teşekkürler.

ntp fail1
ntp fail2
ntp fail3
Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 20/08/2021 12:44
Engin Kosova
(@enginkosova)
Üye Forum Yöneticisi

Shell de aşağıdaki komutu koşturup çıktıyı iletebilir misiniz?

ntpq -pn

****************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/08/2021 13:44
Talha Sarıkaya
(@tesbih37)
Üye
Gönderen: @enginkosova

Shell de aşağıdaki komutu koşturup çıktıyı iletebilir misiniz?

ntpq -pn

Merhaba,

" $ ntpq -pn
ntpq: read: Connection refused "

dönüşü almaktayım.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 20/08/2021 13:56
Engin Kosova
(@enginkosova)
Üye Forum Yöneticisi

servis ile ilgili bir problem var o zaman. Ntp client enable durumda değil mi?

Bu ileti 5 ay önce Engin Kosova tarafından düzenlendi

****************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/08/2021 14:20
Talha Sarıkaya
(@tesbih37)
Üye
Gönderen: @enginkosova

servis ile ilgili bir problem var o zaman.

Merhaba, konu ile ilgili test etmem gereken herhangi bir husus var mı bilginiz dahilinde ?

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 20/08/2021 14:24
Engin Kosova
(@enginkosova)
Üye Forum Yöneticisi

service ntpd restart

dener misiniz?

****************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/08/2021 14:26
Talha Sarıkaya
(@tesbih37)
Üye
Gönderen: @enginkosova

service ntpd restart

Merhaba, servisi yeniden başlattığımda; şuan için servis başladı gözükmekte. Lakin, Edit NTP yaptığımda "0.tr.pool.ntp.org" yahut farklı bir ntp kaydını set etmedi. Reboot etmek mi gerkeli hostu ?

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 20/08/2021 15:33
Talha Sarıkaya
(@tesbih37)
Üye
Gönderen: @tesbih37

Merhaba, servisi yeniden başlattığımda; şuan için servis başladı gözükmekte. Lakin, Edit NTP yaptığımda "0.tr.pool.ntp.org" yahut farklı bir ntp kaydını set etmedi. Reboot etmek mi gerkeli hostu ?

Merhaba,

Hostu reboot ettiğimde tekrardan "ntpclient" servisinin stop olduğunu görmekteyim. aynı şekilde tekrar "enabled" yahut "start" dediğimde tekrardan aynı hatayı almaktayım. [ The service NTP Daemon failed to start ]

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 20/08/2021 16:14
Talha Sarıkaya
(@tesbih37)
Üye
Gönderen: @enginkosova

Ntp client enable durumda değil mi?

Merhaba, aktif olmuyor gene ilk belirttiğim şekilde uyarı veriyor ve "start" almıyor. Start almadığı için de dolayısıyla aktif hale gelmiyor. Bu sorun tüm yapıyı etkiliyor. 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 21/08/2021 18:16
Engin Kosova
(@enginkosova)
Üye Forum Yöneticisi

Vmware case açtınız mı konu ile ilgili yada destek aldığınız firmaya? Çünkü forumdan çözülemeyecek bir problem olabilir.

****************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/08/2021 09:31
Talha Sarıkaya
(@tesbih37)
Üye
Gönderen: @enginkosova

Vmware case açtınız mı konu ile ilgili yada destek aldığınız firmaya? Çünkü forumdan çözülemeyecek bir problem olabilir.

Merhaba, tekrar tekrar  çözüm varyasyonlarını denedikten sonra tüm işlemler sonrası hostu reboot ettim. Sorun düzeldi. Teşekkürler ilgi ve alakanız için.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 23/08/2021 11:09
Hakan Uzuner beğendi
Engin Kosova
(@enginkosova)
Üye Forum Yöneticisi

Geçmiş olsun. Geri bildirim için teşekkürler.

****************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/08/2021 11:18
Talha Sarıkaya
(@tesbih37)
Üye
Gönderen: @enginkosova

Geçmiş olsun. Geri bildirim için teşekkürler.

Merhaba, teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 23/08/2021 12:02
Paylaş: