Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Vmware Workstation 6.5 Unity Mode

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,101 Görüntüleme
(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Sistemcilerin en büyük yardımcılarından birisi olan vmware workstation 6.5 versiyonu ile biz kullanıcılarına yeni özellikler sunmakta. Bunlardan birisi de Unity mod. Unity mod seçeneği bize sanal makinamızı kendi masaüstümüzü kullanıyor gibi esneklik sağlıyor. Sanal makinalarımızı kontrol ederken sık sık pencere değiştirip copy paste yapmak gibi işlemleri çok pratik hale getirmemizi sağlıyor. Bir kaç ekran görüntüsü ile belirtmem gerekirse;

Aşağıdaki görüntüde vmware içerisinde çalışan sistemimde açık olan 2 uygulama görülmekte, toolbardan kırmızı okla işaret ettiğim Unity düğmesine tıklayarak Unity moda geçiyorum.

 

Unity moda geçtiğimde sanal makinamda açık olan uygulama pencereleri normal makinamın masaüstüne geliyor ve sanal makinamı kendi masaüstümden kullanmaya başlıyorum. Sanal sistemin pencerelerinde vmware simgesi dikkatimizi çekiyor, böylece pencere karışıklığı önlenmiş oluyor. Birden fazla sanalı unity moda aldığımızda penceredeki vmware simgelerinin renklerinin birbirinden farklı olduğunu görüyoruz, karmaşanın önüne bu şekilde geçmeyi düşünmüş vmware mühendisleri. Aşağıdaki ekran görüntüsünde Acronis ve Notepad uygulamaları sanal sistemimde  çalışan uygulamalar ama kendi masaüstüme taşınmış vaziyetteler.

 

 

Masaüstü pc de başlat menüsüne yaklaştığımda Unity moda aldığım sistemin başlat menüsü beliriyor ve buradan sanal sistemim için yeni uygulamalar açarak kullanabiliyor yada komut satırından komutlar verebiliyorum.

 

 
Vmware 6.5 öncesi sanal sistemlerinizde Unity modunu aktif edebilmek için Vmware tools u update etmeniz gerekli.
Unity modunu sık sık vmware kullanan birisi olarak çok beğendiğim için burada sizler ile paylaşmak istedim. Henüz Vmware 6.5 versiyonuna terfi etmemiş iseniz hemen geçmenizi salık veririm.

Vmware 6.5 ile gelen farklı yeni özellikler de var, bunlardan birkaçı Record and Replay, ACE ve Unity. ACE uygulaması da bana göre çok sıkı bir özellik incelemenizi tavsiye ederim.

 
Gönderildi : 10/01/2009 14:39

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,

Bende şimdi indirmeye başlamıştım güzel bir tesadüf oldu... Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 10/01/2009 14:58

(@MustafaNUR)
Gönderiler: 25
Eminent Member
 

Eline saglik huseyin hocam .


Tesekkurler

 
Gönderildi : 14/01/2009 17:19

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Her zaman bymusty 😉

 
Gönderildi : 21/01/2009 20:59

Paylaş: