Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper-v virtual machine açılmıyor

Kadir Aydoğdu
(@kadirakbaba)
Üye

Merhaba,

Windows 2012 R2 Standart üzerine Hyper-v teknolojisini aktif ettim.

Fakat oluşturduğum sanal makinalar açılmıyor. Starting dedikten sonra belli bir süre bekliyor ve Server Execution failed (0x8008005) hatası veriyor. 

Yardımlarınız icin teşekkürler, 

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 29/06/2016 01:21
M. Hakan CAN
(@m-hakancan)
Üye

Merhaba,

Windows Server kurulumunuzu repair edip tekrara dener misiniz?

Bir de sunucu üzerinde anti-virüs var ise gerekli dosyaların tarama kapsamı dışında olup olmadığını kontrol eder misiniz?

Kolay gelsin...

CevapAlıntı
Gönderildi : 29/06/2016 16:08
Kadir Aydoğdu
(@kadirakbaba)
Üye

Antivirüs yok ama sunucuyu repair etme son çare olarak görüyorum. Bu hata ile ilgili  Çok fazla konu da bulamadım.

Yardımlarınız için teşekkürler,

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 29/06/2016 16:13
M. Hakan CAN
(@m-hakancan)
Üye

Haklısınız, araştırmalarımda  bu şekilde çözüme ulaşan olması sebebiyle önermiştim. Tabiki tercih sizin

Kolay gelsin...

CevapAlıntı
Gönderildi : 29/06/2016 19:50
Kadir Aydoğdu
(@kadirakbaba)
Üye

iki komut buldum bununla düzeltilebileceği yazıyor ama işe yaramadı belki başkalarının işine yarar. Devamlı aşağıdaki hatayı alıyorum.

The Virtual Machine Worker Process has lost its connection to the root\virtualization WMI namespace: General access denied error (0x80070005). As a result, some WMI operations may not function correctly. To correct the problem, try restarting the Windows Management Instrumentation service.

 

C:\Users\Administrator>icacls "C:\Users\Public\Documents\Hyper-V\Virtual hard disks\remote.vhdx" /grant "NT VIRTUAL MACHINE\293BC635-50DA-4C1F-88EF-19CD438E50F7":(F)

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Hyper-V\Virtual Machines\293BC635-50DA-4C1F-88EF-19CD438E50F7.xml" /grant "NT VIRTUAL MACHINE\293BC635-50DA-4C1F-88EF-19CD438E50F7":(F)

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 30/06/2016 01:12
Alper Yazgan
(@alper-yazgan)
Üye

Bu komutları "Run as Administrator" olarak mı çalıştırdınız? Hayırsa lütfen öyle çalıştırmayı deneyin. Hyper-V kaldırıp yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.

Olmuyorsa şu yolu takip ederek izinleri düzeltmeyi deneyebilirsiniz : 

Component Services - Computers - My Computer - DCOM Config - Windows Management Instrumentation - Sağ Click, Properties - Security Launch and Activation Permission - Edit - Authenticated Users ' a Full Control verip sunucuyu restart edin.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/06/2016 01:25
Kadir Aydoğdu
(@kadirakbaba)
Üye

Selam bu dediklerinizi de yapmıştım fakat aynı hatayı almakta devam ediyorum. 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 30/06/2016 13:42
Okan Özbey
(@okanozbey)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

Merhaba,

Computer Management açın  > Services and Applications bölümünden WMI Control menüsüne sağ tıklayıp properties gelin ve açılacak pencerede security tabına gelip virtualization tıklayın ve security gelin. Burada Hyper-v Administrators ve Administrators grubunun ekli olduğundan emin olun. Ayrıca Authenticated users, local service ve network service gruplarınında ekli olduğundan emin olunuz. 

www.okanozbey.com

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/06/2016 14:35
Kadir Aydoğdu
(@kadirakbaba)
Üye

Selam,

Dedikleriniz de aynı şekilde ayarlı durumdadır. 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 30/06/2016 14:50
Okan Özbey
(@okanozbey)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

Oraya everyone için yetki verip wmi servisini ve Hyper-v Management servisini restart ettikten sonra denermisiniz ? Eğer düzelmezse everyone kaldırın en azından sorunun oradaki bir yetki probleminden kaynaklı olup olmadığını anlamış oluruz.

www.okanozbey.com

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/06/2016 15:30
Kadir Aydoğdu
(@kadirakbaba)
Üye

Merhaba,

Everyone verdim olmadı. 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 30/06/2016 23:27
Kadir Aydoğdu
(@kadirakbaba)
Üye

Nihayet sorunu çözdüm:) 

Diğer arkadaşlara da yardımcı olması açısında umarım yazdıklarım yardımcı olur.  

component Services -> Computers -> My Computer -> DCOM Config -> Windows Management Instrumentation -> sağ klik , Properties -> Security Launch and Activation Permission -> Edit -> authentication users full control 

sonra 

access permissions ve control permissions kısmında da authentication users full control  verirseniz hyper v çalışıyor:) 

 

Fikirlerini sunup yardımcı olan herkese teşekkürler:) 

çözümsüz birşey yoktur:)

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 01/07/2016 15:09
Paylaş: