Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Sanal sunucu üzerine program ekleme

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
476 Görüntüleme
(@halilhafizoglu)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

ESXI server üzerinde kendi makinemde  kurmus oldugum vmware vsphere client 5.1 üzerinde 4 adet server  ve 5 adet client makine kurmus bulunmaktayım ,Application server uzerinden istemci makinelerinde kurulmasını istedigim proğramları nasıl sanal sunucuma yüklüyebilirim ? datastoreden aldıgım imajlar sadece kurulum sırasında görülmekte,Konu hakkında her türlü yorumlarınız ve  bilgilendirmeleriniz benim için değerlidir dostlar.

 
Gönderildi : 20/12/2014 17:25

(@serkanates)
Gönderiler: 1277
Üye
 

Sorunuz tam olarak anlaşılmıyor Halil bey. Application server ve imajdan kastınız tam olarak nedir ? 

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 22/12/2014 04:56

(@halilhafizoglu)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Serkan Bey

Öncelikle sektörde yeni bir IT olduğumdan dolayı derdimi tam anlatamamış olabilirim bunun için öncelikle özür diliyorum.

 

kurmus olduğum  sanal sunucuya

[img] http://www.hizliresimyukle.com/image/BBuY [/img]

 

bu programları eklemek istiyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum malesef 

 
Gönderildi : 22/12/2014 14:20

(@serkanates)
Gönderiler: 1277
Üye
 

Tekrar merhabalar Halil bey;

Açıkcası sanal sunucuların kullanım olarak pratikte fiziksel sunuculardan bir farkı bulunmamaktadır. Sanal sunucularınızı kurup ağınıza dahil ettikten sonra ister masaüstü ile sunucularınıza ulaşır, ister Vsphere Client üzerinden console yardımı ile sunucularınızı yönetebilirsiniz.Eğer sunucularınızı ağa dahil ettiyseniz ağ üzerindeki bir istemci üzerinden paylaşım açarak kurulum dosyalarınıza erişmeniz mümkün. Eğer ISO formatında görüntülerine sahipseniz ilgili ISO dosyalarını sanal sunucunuzun DVD-Rom'una ekleyebilir, sunucunun cd romundan kullanabilirsiniz (Sanal Sunucu > Edit Settings > CD/DVD Drive > Datastore ISO File). Ancak bunu yapmadan önce ISO dosyalarını sunucunuzun erişebileceği bir datastore üzerine upload etmelisiniz (İlgili Datastore > Browse Datastore > Upload). Başka bir alternatif yöntemde ise bu dosyalarınızı bir cd'ye yazdırabilir, Host makinanızın CD-Rom'unu sanal makineniz ile kullanabilirsiniz (Sanal Sunucu > Edit Settings > CD/DVD Drive > Host Device).

Sanal gerçekliğe hoşgeldiniz Halil bey. Alışana kadar insan biraz acemilik yaşıyor ancak sonrasında büyük keyif alırsınız. İnternette konu ile ilgili birçok makaleye ulaşmanız mümkün. Takıldığınız noktalarda yine yardımcı olmaya çalışırız. İyi çalışmalar diliyorum. 

 
Gönderildi : 22/12/2014 20:51

(@halilhafizoglu)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Serkan Bey öncelikle  çok teşekkur ederim bi kaç denemeden sonra ilgili  dosyaları iso'ya çevirip  dvdroom'a ekleme süretiyle hallettim  olayı,yardımlarınız için çok teşekkurler

 
Gönderildi : 23/12/2014 13:26

(@serkanates)
Gönderiler: 1277
Üye
 

Geri bildiriminiz için teşekkürler.

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 24/12/2014 11:58

Paylaş: